Anthony Blinken consideră că în războiul cu Rusia, Ucraina ar trebui să-și aleagă propriile tactici/foto REUTERSAnthony Blinken consideră că Ucraina ar trebui să-și aleagă propriile tactici în războiul cu Rusia/foto REUTERS

Dacă Ucraina poate desfășura acțiuni în afara granițelor sale în timpul războiului cu Federația Rusă este o întrebare separată.

Partea ucraineană ar trebui să-și aleagă propriile tactici, Secretarul de Stat american Anthony Blinken și-a împărtășit opinia despre CNBC.

Potrivit lui, cetățenii Ucrainei trebuie să facă totul pentru a se proteja de agresiunea Federației Ruse.

“O întrebare separată este dacă ucrainenii ar trebui să comită acțiuni care depășesc granițele lor. Opinia mea este că este extrem de important pentru ei să facă totul pentru a se proteja de agresiunea rusă. Și alegerea tacticii în acest caz este propria lor decizie”, a spus diplomatul American șef.

amintiți-vă că Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie dimineața devreme.

În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat civili într-o serie de orașe. În special, locuitorii din Kiev, Kharkiv, Chernihiv, Odessa, Nikolaev, Herson și Mariupol au intrat sub foc.

numai în Mariupol, potrivit datelor oficiale, peste 20 de mii de oameni au fost uciși.

Un număr de țări au pedepsit partea rusă pentru războiul cu Ucraina – a impus noi sancțiuni.

Ulterior, în rețea au început să apară informații despre explozii la depozitele de muniții și incendii la depozitele de petrol din Rusia, care se află în apropierea graniței cu Ucraina. În special, a devenit cunoscut despre un incendiu la un depozit de petrol din Bryansk. 

Pe 27 aprilie, Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că intensitatea “demilitarizării” zonelor de frontieră rusești va crește semnificativ doar în următoarele săptămâni.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.