Podolyak a subliniat că Rusia ar trebui recunoscută ca sponsor al terorismului/foto UNIANPodolyak a subliniat că Rusia ar trebui să fie recunoscut ca un sponsor al terorismului/foto Unian

consilier al șefului biroului președintelui Mihail Podolyak comparat “l/DNR” cu ISIS.

a scris despre asta pe Twitter.

“Se pare că ați auzit cum teroriștii ISIS au executat public oameni”, a spus Podolyak.

În opinia sa, “sentințele” de moarte din “instanțele” L/DNR” dovedesc că nu există nicio diferență între ISIS și “l/DNR”.

“Cu excepția unui singur lucru: Rusia îl deține pe acesta din urmă pentru fondurile de petrol/gaze ale unor țări. Rusia trebuie recunoscută ca sponsor al terorismului”, a subliniat consilierul președintelui PO.

După cum a raportat UNIAN, așa-numita “Curte Supremă” a grupului armat ilegal “DNR”, controlat de Kremlin, a condamnat la moarte trei prizonieri străini care au luptat în Forțele Armate ale Ucrainei. Vorbim despre doi britanici-Sean Pinner și Aiden Eslin, precum și cetățeanul marocan Saadoun Brahim. Toți au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei înainte de începerea unei invazii pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că străinii capturați se bucură de drepturile prizonierilor de război, deoarece au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei.

“Toți străinii care luptă pe teritoriul ucrainean ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei sunt militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Și în conformitate cu dreptul umanitar internațional, acestea sunt supuse statutului juridic al combatanților”, a comentat situația reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Ulterior, Procurorul General Irina Venediktova a raportat că Ucraina a lansat deja o anchetă preliminară asupra acestui fapt.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.