Podolyak a explicat de ce armata rusă a eșuat în Ucraina/foto UNIAN

Forțele Armate ale Ucrainei se luptă cu ocupanții ruși pentru a patra săptămână. Și o fac eficient. Inamicul este confuz, pentru că nu se aștepta la o astfel de rezistență din partea poporului ucrainean.

Unul dintre motivele fiasco-ului uimitor al “celei de-a doua armate a lumii” a Federației Ruse este calculul total al strategiei și tacticii. Aparent, Statul Major rus al Ministerului Apărării nu a avut absolut nicio analiză obiectivă cu privire la Ucraina. Mikhail Podolyak, consilier al șefului OP, scrie despre acest lucru în rețelele sale de socializare.

Potrivit acestuia, întreaga analiză a personalului subordonaților generalului Gerasimov s-a bazat pe teze din rospropaganda despre “batalioanele naționaliste”.

Potrivit consilierului șefului Biroului celui de-al 6-lea președinte, un alt motiv care este șocant acum este mortalitatea extremă în rândul Comandamentului operațional Suprem al Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. În special, șase generali cheie au fost uciși.

“Acesta este un semn al nepregătirii totale a armatei. Se luptă doar cu numere și rachete de croazieră. Zeci de ofițeri de nivel mediu și tactic au fost uciși. Toate acestea sunt semne directe de coordonare slabă a unităților militare, lipsa de dorință de a lupta în condiții moderne”, scrie Podolyak.

Toate acestea, a adăugat el, demoralizează armata rusă – contractori și recruți, deși nu înțeleg bine vorbirea și scrierea umană, dar și-au dat seama că conducerea lor de vârf este absolut incompetentă.

“Mai departe – doar decese în masă ale militarilor ruși din Ucraina”, a rezumat Podolyak.

Între timp, numărul dușmanilor morți a depășit 14 mii, iar răniții sunt probabil de trei ori mai mulți. În același timp, inamicul a pierdut deja o treime din aeronava sa. În mod semnificativ, din ce în ce mai puțini piloți reținuți au fost înregistrați în ultimele zile. Acest lucru poate însemna că, înainte de plecare, aceștia sunt privați de posibilitatea de a se scoate pentru a scăpa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.