Podolyak a spus despre dificultățile negocierilor cu Federația Rusă/president.gov.ua

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, membru al delegației ucrainene la negocierile cu Federația Rusă, a declarat că contactele negociatorilor continuă zilnic. Ucraina nu face concesii pe probleme de integritate teritorială. Podolyak a spus acest lucru într-un interviu acordat BBC.

“Negocierile Online sunt în desfășurare tot timpul, Există multe probleme controversate, deoarece președintele și – a exprimat clar poziția cu privire la integritatea teritorială, garanțiile fundamentale de securitate-adică care sunt aspecte importante pentru noi. Negocierile se desfășoară în mod constant online, există multe grupuri consultative care sunt implicate în acest proces”, a spus Podolyak.

El a recunoscut că structura negocierilor este complicată. Există un grup de negociere și multe grupuri care lucrează în diferite formate. În plus, consilierii politici din ambele părți sunt implicați în negocieri. 

“Consilierii politici lucrează activ într-un mod consultativ. În plus, există grupuri juridice care trebuie să verifice totul. Există, de asemenea, grupuri consultative care analizează modul în care acest lucru va fi perceput de societatea ucraineană”, a adăugat el.

Podolyak a subliniat că există un acord între delegații de a nu discuta evoluțiile “documentului de pace” până când părțile nu vor conveni asupra unei poziții de compromis care să poată fi făcută publică. 

În ciuda acestui fapt,” partea rusă aruncă adesea unele povești proprii ” pentru a crea presiune psihologică asupra părții ucrainene și a provoca un conflict în societatea ucraineană. 

“Există o poziție a Federației Ruse-este propagandistică, s-au condus într-un fel de iluzie a modului în care este construită lumea. Și există poziția Ucrainei, care a fost exprimată public de președintele Zelensky: integritatea teritorială și suveranitatea sunt valori cheie pentru noi. Punct. În ceea ce privește procesul de negociere în sine, acesta este scopul, pentru a găsi unde putem și la ce să fim de acord. Dacă nu putem ajunge la un acord, vom spune așa. Dar, în timp ce procesul de negociere continuă și orice cuvânt neglijent,ceea ce se va spune… Acesta este un proces foarte dificil. Și acum, de dragul HYPE-ului, a spune câteva cuvinte este rău, greșit. Președintele a spus clar că integritatea teritorială și suveranitatea stau la baza fundamentelor statului și nu văd niciun rost să pronunț pozițiile Federației Ruse. Ei pot pretinde orice. Aceasta este poziția lor. Întrebarea este în poziția noastră, iar poziția noastră este apărată pe câmpurile de luptă. Ucraina nu face concesii, pentru că aceasta este libertatea și integritatea noastră”, a rezumat Podolyak.

În același timp, consilierul șefului PO a menționat că nu știe pentru ce este pregătită Federația Rusă. Potrivit lui, rușii nu înțeleg bine lumea modernă și Ucraina, din cauza analizelor slabe înainte de război, “au făcut greșeli fatale”, deoarece au evaluat incorect atât resursele lor, cât și resursele Ucrainei.

“Este foarte dificil pentru ei să descompună stereotipurile în care au trăit timp de 8 ani. Pe baza acestei iluzii propagandistice, ei și-au luat deciziile fatidice și încă nu își pot spune: Am greșit. Este dificil, afectează procesul de negociere, deoarece este necesar să se evalueze lumea reală mai adecvat și mai multpragmatic”, a spus consilierul șefului OPU.în același timp, Podolyak este încrezător că 25 de zile de război și rezistența Ucrainei au condus rușii “la o percepție mai adecvată a realității.” “Nu voi spune că în cele din urmă înțeleg unde, cine și în ce loc sunt, dar acest lucru ne permite să purtăm mai mult sau mai puțin un dialog”, a spus el. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.