canalele blocate au avut aproape 15 milioane de audiență/fotografie ua.depositphotos.com

în timpul războiului cu Rusia, 1,5 mii de resurse inamice.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Poliției cibernetice din Ucraina.

Se remarcă faptul că, cu ajutorul chatbot-urilor din telegramă, utilizatorii raportează acțiuni ostile pe teritoriul statului nostru, precum și propagandă și dezinformare detectate.

“Prin canalul telegram StopRussiaChannel/MRIYA – https://t.me/stoprussiachannel și telegrama bot – https://t.me/stopdrugsbot creat pe 26 februarie, ucrainenii ajută la contracararea propagandei și dezinformării pro-ruse prin trimiterea de plângeri cu privire la conținutul periculos pe rețelele de socializare. În același timp, utilizatorii trimit un link către bot către o comunitate pe care o consideră periculoasă în perioadele de agresiune militară”, se spune în mesaj. 

Se raportează că, de la crearea sa, aproape 150 de mii de participanți s-au alăturat canalului, care au trimis peste 3.200.000 de reclamații cu privire la diverse resurse informaționale ale ocupanților.

“În total, am reușit să blocăm 1,5 mii de resurse ale agresorului. Canalele blocate au avut o audiență de aproape 15 milioane. De asemenea, 3.178 de publicații care au justificat crimele de război și moartea populației civile din Ucraina au fost blocate separat”, a adăugat Poliția cibernetică.anterior, NSDC a publicat o listă de numere de la care ucrainenii sunt chemați și răspândirea dezinformare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.