bunurile imobiliare și mobile în valoare de sute de milioane de grivne au fost transferate către Managementul ARMA/foto: UNIANObiectele de bunuri imobile și mobile în valoare de sute de milioane de grivne au fost transferate conducerii ARMA/foto: UNIAN

Poliția Națională a găsit active ale 19 companii ucrainene controlate de Federația rusă și rezidenții săi care ar putea fi utilizate în activități subversive împotriva Ucrainei.

NPU a raportat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Se remarcă faptul că în timpul anchetei preliminare în cadrul procedurilor penale privind faptele de sabotaj și de război agresiv (Partea 1 a articolului 113, Partea 1 a articolului 437 din Codul Penal al Ucrainei), ofițerii de aplicare a legii au identificat 19 companii controlate de Federația Rusă. Activele corporațiilor rusești se ridică la peste 7,75 miliarde UAH, inclusiv offshore.

Curtea a transferat proprietatea identificată și drepturile corporative ale 19 întreprinderi ucrainene controlate de corporațiile rusești Rostec, Rosneft, Gazprom, RusAl, Rosatom, HMS Group, Tatneft și băncile rusești către conducerea ARMA.

Au fost transferate și obiecte de bunuri imobile și mobile în valoare de sute de milioane de grivne.

Ancheta preliminară este efectuată de SBU cu sprijinul operațional al Poliției Naționale. Gestionarea procedurală este efectuată de Biroul Procurorului General.

Reamintim că activele oligarhilor apropiați de Putin vor fi verificate în Franța.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.