Vladimir Putin/REUTERS fotoVladimir Putin/REUTERS foto

Președintele rus Vladimir Putin are un “plan de victorie” clar format din trei aspecte strategice.

Planul posibil al Kremlinului a fost prezentat de politologul rus Tatiana Stanova într-o rubrică despre New York Times.

Expertul a subliniat că planul lui Putin depășește Ucraina, dar se concentrează asupra acestuia. Acesta arată cât de departe de Putin este cu realitatea.

potrivit politologului, primul obiectiv al lui Putin în acest sens este confiscarea teritoriilor ucrainene:

“După ce nu a reușit să se deplaseze adânc în Ucraina, Rusia și-a redus imediat ambițiile, abandonând ideea de a captura Kievul. Obiectivul actual mai realist este de a controla regiunile Donețk și Luhansk și de a stabili un coridor terestru către Crimeea.”

Al doilea obiectiv al lui Putin în plan, după cum scrie Stanova, este de a forța Kievul să capituleze acceptând “rusificarea” Ucrainei. Kremlinul intenționează să schimbe guvernul ucrainean, să” curețe ” elitele și să pună capăt cooperării Kievului cu Occidentul.

Al treilea obiectiv al planului lui Putin, după cum remarcă politologul, este construirea unei noi ordini mondiale: “Putin consideră că războiul împotriva Ucrainei și consecințele sale, cum ar fi inflația ridicată și creșterea bruscă a prețurilor la energie, vor ajuta oamenii să se revolte împotriva establishmentului politic tradițional. El pariază că schimbările politice fundamentale din țările occidentale vor duce în cele din urmă la transformarea Occidentului.”

Reamintim, consilierul ministrului de Interne Vadim Denisenko a spus că președintele rus Vladimir Putin și-a adus fiica Ekaterina Tikhonova în Politica mare. Probabil că vrea să o facă succesorul său.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.