un total de 1888 de instituții de învățământ din Ucraina au suferit bombardamente și bombardamente/foto: UNIANUn total de 1.888 de instituții de învățământ din Ucraina au suferit de bombardamente și bombardamente/foto: UNIAN

Din prima septembrie, Ucraina intenționează să reia educația în școlile în care există adăposturi.

Acest lucru a fost anunțat de Prima Doamnă a Ucrainei Elena Zelenskaya.

“Aproape că nu mai există zone în Ucraina în care rușii să nu tragă în instituțiile de învățământ. În Kharkiv, cincizeci de instituții de învățământ au fost complet distruse, 372 deteriorate. Mai mult de patru sute – în Donetsk. Un total de 1.888 de instituții de învățământ au suferit bombardamente și bombardamente. 180 dintre ei au fost complet distruși”, a spus Zelenskaya.

Prima Doamnă a spus că acolo unde școlile au supraviețuit, dar sunt ocupate, Rusia oferă genocid educațional – interzice studierea conform curriculei ucrainene, interoghează profesorii, îi obligă să treacă la rusă cu arme.

“Ocupanții profite de istoria Ucrainei, limba ucraineană, literatura ucraineană, interzice orice mențiune a Ucrainei în școli. În unele școli, anul școlar a fost prelungit până în septembrie, forțându-i pe copiii noștri să învețe limba rusă, istoria, literatura”, a spus ea.

Nu existau linii ceremoniale ucrainene ținute în școlile din teritoriile ocupate. 

“Știu că nici o vacanță online nu va înlocui glumele prietenilor cu care stați pe conducător pentru copii și un moment de mândrie pentru părinți atunci când primul dvs. elev poartă un apel. Prin urmare, lucrăm la o opțiune de reluare a educației în școlile în care există adăposturi din prima septembrie. Prin urmare, la întâlnirea cu UNICEF, am discutat despre campania națională pentrurestaurarea Educației și restaurarea școlilor distruse. Ultimul apel pentru copiii noștri a sunat online, ecou cu sirene. Aș dori să sper că prima, în Septembrie, va fi auzită în interiorul zidurilor școlilor autohtone”, a menționat ea.amintiți-vă că în Lviv se pregătesc să construiască case cu facilități de depozitare care vor fi amplasate direct pe etaje.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.