expertul militar a numit principalele obiective ale Ucrainei după o sută de zile de război pe scară largă/ua.depositphotos.com Expertul militar a numit principalele obiective ale Ucrainei după o sută de zile de război pe scară largă/ua.depositphotos.com

După o sută de zile de război pe scară largă dezlănțuit de Rusia, principalul lucru pentru Ucraina este să dețină apărarea, în special în est, și să se pregătească să primească arme de la partenerii occidentali.

Această opinie a fost exprimată de colonelul rezervei Forțelor Armate din Ucraina, expertul militar Oleg Jdanov într-o coloană pe NV.

“Primele sute de zile ale războiului (din păcate, spun “primul”, pentru că cred că nu vor fi ultimele în acest război) au fost șocate de faptul că Ucraina s-a dovedit a fi indestructibilă și că noi, ucrainenii, suntem gata să ne apărăm existența ca națiune și ca stat. Acesta este, în opinia mea, principalul lucru pe care l-am arătat în aceste sute de zile. Da, am pierdut parțial teritoriul, am suferit pierderi în rândul populației civile, militare, dar am dezvăluit lumii întregi un lucru precum națiunea ucraineană și statul ucrainean”, crede el.

În același timp, Jdanov a numit principalele sarcini pentru Ucraina în acest moment:

“Principalul lucru acum este să dețină apărare, în special în estul Ucrainei. Aceasta este singura direcție de care suntem preocupați și acolo Federația Rusă își păstrează potențialul ofensiv – adică atacă pozițiile noastre. De asemenea – să ne pregătim să primim arme în stil occidental pentru a forma un grup de trupe capabile să rezolve sarcini contraofensive–eliberarea teritoriilor noastre.”

Expertul este convins că Rusia își reduce acum potențialul de luptă din punct de vedere calitativ.

“Din punct de vedere cantitativ, din păcate, pot expune personal și echipamente pentru operațiuni de luptă. Dar calitatea acestui personal și echipament se înrăutățește și se înrăutățește în fiecare zi. Prin urmare, acum vorbim despre o reducere sistematică a potențialului de luptă al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, crede Jdanov.

vom reaminti, mai devreme a fost raportat modul în care președintele Ucrainei Vladimir Zelensky adresat ucrainenilor cu ocazia a 100 de zile de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.