Podolyak a spus despre înmuierea poziției Federației Ruse în negocieri/foto REUTERS

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, spune că poziția Federației Ruse în negocierile cu Ucraina s-a înmuiat.

Podolyak a spus acest lucru într-un interviu acordat presei poloneze, al cărui text este disponibil pentru UNIAN.

El a menționat că Rusia a invadat complet Ucraina pentru a oferi un ultimatum. “Am venit la primele negocieri cu această atitudine. Ei sunt pe deplin conștienți de dificultățile în care se găsesc. Întreaga lume a văzut că a doua cea mai puternică armată a fost forțată să ceară ajutor din partea Chinei, Belarusului, Kazahstanului și Kârgâzstanului, deoarece a întâmpinat rezistență din partea Ucrainei, care, apropo, nu a fost niciodată un stat militar. Acest mit despre puterea Rusiei și respectul pe care îl merită, cultivat cu grijă în Occident, tocmai a fost distrus”, a spus Podolyak.

Potrivit lui, este evident că, în această situație Ucraina nu este de acord să compromisuri lacomi care ar interfera într-un fel cu interesele ucrainene. “Societatea ucraineană nu este mulțumit cu această decizie. Oamenii mor pe câmpurile de luptă și vom asculta pretențiile Federației Ruse?”- a adăugat el.

Podolyak a menționat că Ucraina este hotărâtă să lupte până la sfârșitul puterii sale. “Acum armata ucraineană a lansat o contraofensivă în multe domenii”, a subliniat el.

consilierul șefului PO a povestit și cum arată procesul de negociere cu Federația Rusă.

“Obișnuiam să lucrăm sub formă de întâlniri față în față, dar drumul durează mult din cauza luptelor. Prin urmare, acum lucrăm de la distanță, comunicăm prin canale închise sigure. Pe lângă principalii negociatori, există multe subgrupuri care lucrează împreună pentru a rezolva sarcini specifice. Acestea sunt probleme umanitare, economice și juridice. Este foarte important pentru noi ca acordul semnat să nu contravină tratatelor internaționale sau Constituției Ucrainei și Rusiei”, a subliniat Podolyak.

“Pot spune că delegația rusă s-a înmuiat dramatic recent. Acum ei judecă lumea mai obiectiv și se comportă foarte corect. Nu există nici grosolănie, nici grosolănie inerente autorităților ruse. Desigur, viziunea lor asupra lumii este distorsionată de propria lor propagandă”, a spus el.

În plus, Podolyak a spus că “la început Rusia a venit cu multe dorințe, dintre care majoritatea nu mai sunt luate în considerare”, există, de asemenea, o înțelegere mult mai bună a tuturor punctelor de tragere.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 17 martie, Podolyak a sugerat că va dura de la câteva zile la o săptămână și jumătate pentru a coordona punctele controversate în dezvoltarea unui acord de pace între Ucraina și Federația Rusă.

Unul dintre aspectele cheie ale Acordului de pace, în dezvoltarea căruia partenerii noștri, inclusiv Polonia, sunt, de asemenea, implicați indirect, este încetarea imediată a focului și retragerea imediată a trupelor ruse de pe teritoriile Ucrainei conform unui plan specific, verificat legal. În plus, statele străine vor garanta îndeplinirea condițiilor și securitatea Ucrainei în viitor. Va fi un document care descrie în detaliu procedura în cazul agresiunii repetate a Rusiei-o formulă inovatoare care poate deveni baza pentru crearea unui sistem de securitate complet nou în Europa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *