Primarul Boryspil a cerut locuitorilor să părăsească orașul/REUTERS photo

Boryspil primarul Vladimir Borisenko a cerut locuitorilor să părăsească orașul.

Acest lucru este menționat în mesajul său video de pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că acest lucru se aplică atât locuitorilor orașului, cât și celor care provin din teritoriile ocupate, Teritoriile ostilităților.

“Fac apel la populația civilă să fie inteligentă și să contacteze centrul nostru de apel și, dacă este posibil, să părăsească orașul… Cei care nu au ocazia – îi vom scoate, cei care au – puteți pleca într-o manieră organizată în coloane cu mașinile dvs.”, a spus Borisenko.El a menționat că evacuarea din Boryspil în regiunile de vest ale Ucrainei are loc zilnic.

“După cum arată practica locurilor în care există bătălii acum, cu cât sunt mai puțini civili în oraș, cu atât este mai ușor pentru Forțele Armate să lucreze. Așa că hai să facem asta. Nu este nevoie să fii în oraș acum. Luptele se desfășoară deja în jur”, a spus el, adresându-se celor care se află în oraș.

După cum a scris UNIAN, pe 18 martie, șeful adjunct al Statului Major al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Alexander Gruzevich, a informat că ocupanții ruși au abandonat ofensiva în direcția Boryspil.”au fost create două cercuri de apărare, unde inamicul este oprit și nu are succes. În unele zone, și aceasta este direcțiile Brovarsky și Borispol, inamicul a refuzat în general să întreprindă acțiuni ofensive active”, a subliniat Gruzevich.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.