consecințele” lumii rusești ” din Kharkiv/foto de UNIAN, Andrey Marienko

Ocupanții ruși nu au putut lua Harkov de furtună. Trupele inamice părăsesc vecinătatea orașului, îndreptându-se spre granița ruso-ucraineană.

Acest lucru a fost anunțat de primarul Igor Terekhov într-un interviu acordat BBC. Și a subliniat că inamicul a reușit o singură dată să ocupe o mică parte a orașului și nu a rămas acolo mult timp.

“Rușii au efectuat bombardarea constantă a Harkovului, pentru că erau foarte aproape de oraș. Și datorită eforturilor Ministerului Apărării din Harkov și AFU, rușii s-au mutat departe de oraș în direcția frontierei rusești”, a spus Terekhov.

Potrivit lui, acum orașul este liniștit, iar oamenii se întorc treptat înapoi. În același timp, ca urmare a agresiunii rusești, multe clădiri rezidențiale au fost distruse sau deteriorate, astfel încât în viitor va fi necesară efectuarea unei reconstrucții uriașe, a adăugat el. 

Rapoartele despre retragerea armatei ruse din Harkov au fost primite mai devreme din alte surse. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, forțele inamice se concentrează pe menținerea pozițiilor ocupate și a rutelor de aprovizionare în direcția Harkov. Scopul principal este de a stabili un control deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk, Luhansk și Kherson.jurnaliștii de la New York Times scriu că înfrângerea de la Harkov este a doua înfrângere majoră a armatei ruse după retragerea sa de la Kiev luna trecută.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.