Sukhomlin s-a adresat Belarusienilor/Screenshot

Primarul din Jitomir Serghei Sukhomlin a făcut apel la vecinul ucrainean de Nord-Republica Belarus.

Mesajul video corespunzător a fost transmis în direct pe canalul TV Belsat.

Sukhomlin și-a amintit cum în urmă cu doi ani a avut loc Forumul economic ucraineano-Belarus în oraș, după care Zhytomyr a cumpărat autobuze și troleibuze Maz din Belarus.

“Nu tăceți, bieloruși! Pentru că în aceleași autobuze, în autobuzele Mazoviene, în cazul unei invazii, copiii tăi, părinții tăi vor fi duși la tine fără brațe, fără picioare, uciși. Prin urmare, de dragul lor, ieșiți, ridicați capul și spuneți deschis ce credeți despre războiul din Ucraina. Acesta nu este războiul nostru și nici al tău! Acesta este războiul lui Putin!”,- a spus primarul din Jitomir.

Reamintim că, în ultimele zile, rapoartele mass-media au devenit mai frecvente că Republica Belarus ar putea intra în războiul împotriva Ucrainei din partea Federației Ruse. 

La 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că există semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei (implicarea trupelor bieloruse în agresiunea armată a Federației Ruse împotriva țării noastre). În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.