fotografie ua.depositphotos.com fotografie ua.depositphotos.com Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a cerut tuturor partenerilor internaționali să se unească de dragul salvării locuitorilor din Mariupol.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, el a spus acest lucru în aerul teledonului.

“Infrastructura din Mariupol a fost distrusă cu aproape 90%. Oricine apelează la Putin, este foarte dificil, doar el ia o decizie despre cine trăiește și cine nu. Implorăm toți partenerii internaționali să se unească pentru salvarea locuitorilor din Mariupol”, a spus el.

Boychenko a menționat că, din păcate, în Mariupol și în satele din jur există mai mult de 100 de mii de oameni care așteaptă evacuarea. El a confirmat că oamenii ciudați se stabilesc în case din satele din jur și în clădirile înalte supraviețuitoare din Mariupol, din care au plecat proprietarii. Există o” filtrare ” în Mariupol în sine, oamenilor li se oferă câteva certificate incomprehensibile pentru o perioadă scurtă de timp, fără de care este imposibil să se miște.

Boychenko a subliniat că în Mariupol și în toată Ucraina,”am devenit un singur stat, suntem cu toții uniți de dorința de a trăi în Ucraina, deși încearcă să ne distrugă ca națiune.”

El a menționat, de asemenea, că locuitorii din Mariupol Doresc evacuarea numai în teritoriile controlate de Ucraina și resping ofertele ocupanților de evacuare în Rusia.

reamintim, potrivit rapoartelor mass-media, Putin a refuzat cererea Papei de a lua civili din Mariupol de trei ori.

Citește și:  ideea rușilor cu un referendum în regiunea Herson a eșuat lamentabil — KIU Ideea rușilor cu un “referendum” în regiunea Herson a eșuat lamentabil — kiu  după ce rușii au tras asupra unui convoi de evacuare din Popasnaya, un șofer și un lucrător umanitar au dispărut După ce rușii au tras asupra unui convoi de evacuare din Popasnaya, un șofer și un lucrător umanitar au dispărut expert militar numit cel mai slab punct din armata invadatorului expert militar numit cel mai slab punct din armata invadatorului

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.