ultima livrare de arme antiaeriene și antitanc din Germania a avut loc acum mai bine de două luni/foto UNIANultima livrare de arme antiaeriene și antitanc din Germania a avut loc acum mai bine de două luni/foto UNIAN

Prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie. 

Acest lucru a fost anunțat de Ambasadorul Ucrainei în Germania Andriy Melnyk, potrivit site-ului ZDF.

“Situația din Ucraina este șubredă și suspectează că primele arme vor fi livrate înainte de sfârșitul lunii iunie. El speră că Germania va ajuta Ucraina să pună capăt războiului”, se spune în articol.

Adresându-se guvernului federal, Melnik a cerut din nou livrarea rapidă a armelor promise de Germania. El a fost mulțumit de declarația recentă a cancelarului Olaf Scholz că armele vor fi trimise în Ucraina.

Citește și:  On Bankova a explicat de ce Ucraina nu va bombarda Rusia cu MLRS americane Bankova a explicat de ce Ucraina nu va trage în Rusia cu MLRS americane toate armele pe care Ucraina le primește din Vest merg imediat în față-Venislavsky Toate armele pe care Ucraina le primește din Vest merg imediat în față-Venislavsky  Departamentul de Stat privind utilizarea armelor occidentale de către Ucraina: Kievul a promis că nu va lovi Rusia Departamentul de stat cu privire la utilizarea armelor occidentale de către Ucraina: Kiev a promis să nu lovească Rusia

“Dar, pentru a fi sincer, 100 de zile de război și până acum nu a fost livrat niciun echipament greu din Germania în Ucraina”, a subliniat diplomatul.

Ambasadorul ucrainean vede primul obiectiv al Ucrainei de a recuceri teritoriile ocupate de Rusia în termen de 100 de zile. Cere ajutor rapid din partea Germaniei.

Anterior, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că în a patra lună a invaziei militare pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei independente, Germania nu face tot posibilul pentru a ajuta Ucraina, pentru a nu provoca izbucnirea celui de-al treilea război mondial.potrivit ministrului, asistența maximă a Germaniei pentru Ucraina ar însemna intrarea sa în acest război împotriva Federației Ruse și ar amenința escaladarea până la Al Treilea Război Mondial.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.