Rusia a lovit Transcarpatia cu rachete pe 3 mai/Foto gp.gov.ua

Procuratura a lansat o anchetă și a raportat detalii despre primul atac cu rachete din Transcarpatia în seara zilei de 3 Mai, timp în care ocupanții au avariat o conductă de distribuție a gazelor și o instalație de infrastructură.

Potrivit Procuraturii Generale, a fost lansată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război (Partea 1 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, pe 3 Mai seara, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachete asupra comunității teritoriale Volovets. Se remarcă faptul că, din cauza loviturii, o instalație de infrastructură a luat foc, iar clădirile pe o rază de 500 m au fost avariate de resturi, ferestrele au fost sparte în incintă și au fost cauzate alte pierderi materiale. Procuratura raportează că se stabilește valoarea daunelor.

“Unda de șoc a deteriorat și conducta de distribuție a gazelor, motiv pentru care peste 50 de case din așezare au rămas temporar fără alimentare cu gaz”, se arată în raport.

 Rusia a lovit Transcarpatia cu rachete pe 3 mai/Foto gp.gov.ua

Ancheta preliminară în cadrul procedurilor penale este efectuată de Departamentul SBU din Regiunea Transcarpatia. De asemenea, a fost creat un grup comun de investigație pentru investigații ulterioare, care a inclus procurori, angajați ai SBU și Poliția de Stat a Poliției Naționale din Regiunea Transcarpatia.

prima lovitură de rachete pe Transcarpatia: ceea ce este cunoscut

Amintiți-vă că rușii au lansat pentru prima dată un atac cu rachete asupra Transcarpatiei în seara zilei de 3 mai.

Potrivit Ova Transcarpatia, ținta grevei rachetelor din regiune, în special, a fost comunicarea feroviară:

“o rachetă inamică a lovit una dintre stațiile feroviare din apropierea stației din Volovets. Ferestrele au fost suflate la obiecte pe o rază de 500 m, fragmente de rachete avariate mașini în apropiere.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *