ocupanți în ocupanți în” DNR ” condamnați la moarte voluntari străini

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a reacționat la verdictul “instanței “” DNR ” la pedeapsa cu moartea a voluntarilor străini care au luptat împotriva Rusiei.

Președintele Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko în comentariile UP a numit un astfel de verdict al ocupanților “fără valoare”.

“Așa-numitul “proces” al Forțelor Armate ale Ucrainei în teritoriile ucrainene ocupate este lipsit de valoare. Astfel de procese publice pun interesele propagandei deasupra legii și moralității, subminează mecanismele de întoarcere a prizonierilor de război”, a spus Nikolenko.

El a dat asigurări că Guvernul ucrainean va continua să depună eforturi maxime pentru eliberarea tuturor apărătorilor Ucrainei și, de asemenea, a subliniat că toți străinii care luptă pe teritoriul ucrainean ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei sunt militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceștia sunt supuși statutului juridic al combatanților și, sub rezerva predării, se bucură de drepturile prizonierilor de război.

Amintiți-vă că ocupanții din așa-numitul “DNR” au dat în judecată voluntari străini care au luptat de partea Ucrainei până la moarte. Un cetățean marocan și doi britanici au fost găsiți vinovați de”activități mercenare și alte infracțiuni.”

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.