Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupolului blocați pe teritoriul combinei/fotografia regimentuluiMinisterul Apărării a anunțat începerea unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinatului/fotografiei regimentului Azov

procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este complicat.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a spus acest lucru la Radio HB.

El a menționat că astăzi există o mulțime de comentarii de la diferiți oameni care “nu au nimic de-a face cu procesul de negociere în sine și, în general, acestea sunt negocieri foarte dificile, deoarece se referă la viața oamenilor.” “Și înțelegeți că Azovstal, Mariupol, Regimentul Azov, toți apărătorii Mariupolului – sunt foarte simbolici, inclusiv pentru Federația Rusă din punct de vedere negativ”, a adăugat Podolyak. 

El a cerut tuturor să fie atenți la ceea ce”spunem așa cum spunem.” “Acum trebuie să spunem că procesul de evacuare continuă și este dificil. Vedeți declarațiile făcute de mass – media și politicienii ruși-sunt foarte agresivi, așa că să fim atenți la acest lucru”, a spus consilierul șefului biroului președintelui.

Podolyak a confirmat că există”o mulțime de mediatori influenți în procesul de negociere, inclusiv instituții internaționale, reprezentanți ai altor țări.” El a spus că tot ceea ce “putem spune după ce terminăm Această operațiune, vom spune.” Și astăzi nu este necesar să vorbim despre asta, pentru a nu expune oamenii noștri la riscuri mari, a adăugat el. 

După cum a raportat UNIAN, după evacuarea civililor din catacombele Azovstal din Mariupol, trupele rusești nu au încetat să încerce să profite de fabrica în care apărau soldații ucraineni.

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinei.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Olenevka prin coridorul umanitar.

un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.

Pe 17 mai, Agenția de știri Reuters, citând martori, a raportat că cel puțin 7 autobuze cu apărătorii ucraineni ai Mariupol au părăsit Azovstal. Potrivit jurnaliștilor, militarii ucraineni care au fost scoși în aceste autobuze nu sunt răniți. Numărul lor exact este necunoscut.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.