fals despre Odessa este dispersat în Rusia  REUTERS

Resursele de internet ale inamicului reproduc falsuri cu privire la plasarea punctelor de sprijin defensiv în școli și instituții medicale din Odessa.

Acest lucru a fost declarat în serviciile de presă ale Primăriei și administrația militară Regională Odesa.

Se remarcă faptul că acum un “document” fals este reprodus în unele canale telegram care răspândesc propaganda informațională inamică și mai ales în mass-media rusă. 101 din 16 martie a șefului Odessa Ova Maxim Marchenko privind organizarea apărării.

Falsul afirmă că, într-o serie de școli, Spitale etc., s-a dispus organizarea unor puncte forte de apărare în care ar trebui echipate pozițiile antitanc și de tragere a barierelor inginerești și a geniștilor.

“Administrația militară Regională Odessa declară oficial că șeful Ova Odessa nu a emis și nu a semnat niciun astfel de ordin! Publicăm toate comenzile pe site-ul nostru oficial și le raportăm prompt pe pagina oficială de Facebook”, se arată în mesaj.

Se subliniază faptul că informațiile false au fost create și distribuite de inamic de către forțele unităților sale de informare și operațiuni psihologice. Scopul acestor încercări (crearea de știri false) este de a semăna panică și de a sparge rezistența ucrainenilor.

În plus, ieri, mass-media rusă a replicat declarația șefului Centrului Național de Control al Apărării al Federației ruse Mikhail Mizintsev, care a spus că la Odessa și Chernihiv, se presupune că externarea urgentă a pacienților, inclusiv a celor în stare gravă, este în curs de desfășurare din instituțiile medicale.

Mizintsev a spus că” naționaliștii “echipează” puncte forte și puncte de tragere, precum și depozite de echipament militar și muniție ” în facilitățile sociale.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, ocupanții înainte de bombardarea instalațiilor de infrastructură civilă ucrainene, în special Mariupol, au declarat că unitățile noastre ar fi fost staționate acolo. Ca urmare a bombardamentelor inamice și a loviturilor de rachete, mulți civili care se ascundeau în aceste facilități civile au fost uciși. Colonelul General Mizintsev este cel care conduce bombardarea lui Mariupol.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.