foto: REUTERS

Ministerul Apărării al Federației Ruse a fost forțat să admită oficial că 9861 de ocupanți ruși au murit în Ucraina, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul real de pierderi rusești în timpul războiului cu Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak.

“Arta rusă de a minți nu mai ajută. Ministerul Apărării al Federației Ruse a fost forțat să recunoască oficial că nu 500 de persoane au murit în Ucraina, dar… 9861. Dezastruos pentru propaganda rusă. Și pentru mamele rusești. Și acesta este doar începutul realizării catastrofei lor naționale. Pentru că există aproape de două ori mai mulți ruși morți în lumea reală…”,- a spus Podolyak.

Astfel de date au fost anunțate de reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse Konashenkov în detaliu pe paginile Komsomolskaya Pravda rusă. Dar aproape imediat materialul din publicație a fost editat.

“Din cele mai oneste motive de propagandă, articolul a fost editat și un fragment despre moartea în masă a militarilor ruși a fost izolat. Fragment ” potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate ale Federației Ruse au pierdut 9861 de persoane ucise, 16153 de persoane au fost rănite…”pur și simplu a dispărut. Și așa este, de ce ar trebui Oceania modernă să știe cel puțin un adevăr parțial”, a scris Podolyak.

De asemenea, a lăsat un link către articolul original, care a fost ulterior editat, și versiunea arhivată a acestuia. “Internetul își amintește totul”, a adăugat Podolyak.

Igor Konashenkov, reprezentant al Ministerului rus al Apărării la Moscova, a declarat astăzi la un briefing: “toate presupusele” date reale”distribuite de Domnul Podolyak despre pierderile de echipament militar și personal al Forțelor Armate ruse, inclusiv ofițeri superiori și superiori, este o minciună propagandistică.”

Publicația Komsomolskaya Pravda a raportat deja că cifra de 9861 de morți a apărut “ca urmare a hacking-ului panoului de administrare editorial.” 

anterior, Arestovici a numit numărul de recruți ruși capturați în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.