Mass-media rusă terorizează persoanele care au evacuat din Mariupol/foto de REUTERS

Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk spune că propagandiștii ruși încearcă să creeze o minciună imorală cu privire la evacuarea cetățenilor din Mariupol.Vereshchuk a spus acest lucru într-un mesaj video publicat pe rețeaua socială Facebook.

“Vreau să atrag atenția asupra faptului că acum mass-media rusă atacă oamenii care au părăsit coridorul Umanitar din Mariupol. Propagandiștii cer să spună pe cameră cum Regimentul Azov “nu a lăsat” civilii să iasă din oraș. În loc să dea pace locuitorilor din Mariupol, care, din cauza bombardării constante a artileriei rusești și a bombardării aviației, au supraviețuit în adăposturi fără căldură, lumină, hrană și apă, fac un alt fals”, a spus Vereshchuk.

“Singurul motiv pentru care armata ucraineană a cerut să se întoarcă în oraș a fost bombardarea de către Federația Rusă, care nu s-a oprit, în ciuda acordului privind un regim de tăcere. De îndată ce armata a primit confirmarea că trecerea prin coridor a fost posibilă, a fost permisă”, a subliniat Vereshchuk.

Ea a spus că “într-un moment în care jurnaliștii străini mor din cauza gloanțelor rusești, încercând să acopere adevărul despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, propagandiștii ruși recurg la unele acte imorale pentru a crea o altă minciună.”anterior Vereshchuk a raportat că situația din Mariupol se înrăutățește: oamenii se luptă pentru hrană și apă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.