Putin a refuzat Pontiful să evacueze oamenii din Azovstal/REUTERS photo

Ucraina cere țării agresoare să deschidă 2 coridoare umanitare din Mariupol: unul din Azovstal, celălalt din orașul însuși. Papa s-a adresat și lui Putin cu o astfel de cerere.

Potrivit ziarului Italian Il Messaggero, pontiful a apelat de trei ori la șeful Kremlinului cu o cerere de a permite evacuarea civililor din Azovstal pe o navă sub steagul papal, dar de trei ori a fost refuzat.

Este raportat că acum Vaticanul este pesimist cu privire la încercările ulterioare de a organiza evacuarea oamenilor din Azovstal, cu toate acestea, ei insistă asupra “continuării activității în acest domeniu al diplomației și multilateralismului, altfel războiul va continua să devoreze copiii Ucrainei.”

care este situația la Azovstal

Mariupol a fost blocat de trupele rusești timp de două luni. Inamicul nu încetează să livreze artilerie și lovituri aeriene asupra orașului. Uzina de prelucrare a metalelor Azovstal, unde se află atât personalul civil, cât și cel militar, este practic distrusă. Apărătorii speră că orașul va fi deblocat prin mijloace politice sau militare.

Se remarcă faptul că există cel puțin 2 mii de civili pe Azovstal. Oamenii se află în condiții teribile, nu există medicamente, există o situație catastrofală cu apă și alimente.

Cu o zi înainte, Ucraina a oferit Rusiei să organizeze o rundă specială de negocieri chiar la zidurile Azovstal și a avertizat asupra consecințelor în caz de refuz.

video cronici apărarea Mariupol

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.