Putin distruge Azovstal și Mariupol , deoarece ucrainenii nu au renunțat/foto t.me/polkazov

Putin distruge uzinele Azovstal și Mariupol pentru că nu s-au predat agresorului și au devenit deja un simbol al rezilienței pentru întreaga Ucraina.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat CNN de către CEO-ul Metinvest, Yuri Ryzhenkov. 

“Nu cred că Putin are nevoie de Azovstal. Este o luptă cu simbolul pentru că plănuiau să preia orașul. Și nu ne-am gândit niciodată că Mariupol va rezista”, și-a exprimat încrederea. 

Potrivit acestuia, acum există mulți civili pe teritoriul uzinei care nu au hrană și apă, dar trupele rusești nu permit trimiterea ajutorului umanitar în oraș. Soarta a mii de angajați Azovstal rămâne, de asemenea, necunoscută. 

“Din 11 mii de angajați, doar 4,5 mii de persoane ne-au contactat.  De două luni încoace, întreaga companie Metinvest încearcă să ajute oamenii să iasă din oraș”, a spus Ryzhenkov. 

După cum știți, mai mult de 80% din clădirile din Mariupol au fost distruse și există o catastrofă umanitară în oraș. Peste 100 de mii de oameni au fost sub ocupație acolo timp de două luni. Singurul obiect pe care invadatorii ruși nu reușesc să-l captureze este planta Azovstal, care este apărată de armata ucraineană. Există sute de civili în adăposturile de bombe ale uzinei, dar rușii nu le permit să fie luați din oraș. 

Anterior, omul de afaceri Rinat Akhmetov, proprietarul uzinelor Azovstal și MMK Ilyich din Mariupol, și-a exprimat mândria pentru faptul că Azovstal a devenit o fortăreață a rezistenței și a subliniat că plantele nu vor funcționa sub ocupație rusă în niciun caz.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.