SUA au explicat greva pe poligonul Yavorovsky/foto de REUTERS

Bombardarea terenului de antrenament Yavorovsky (regiunea Lviv) indică probabil că războiul din Ucraina nu merge conform planului dictatorului rus Vladimir Putin.

Acest lucru a fost anunțat astăzi, 13 Februarie, de către consilierul pentru Securitate Națională al Președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan.

el a menționat că Putin nu este mulțumit de cursul ostilităților din Ucraina.

“Putin este dezamăgit că trupele sale nu fac atât de multe progrese pe cât credea în marile orașe ale țării, în special la Kiev. Prin urmare, el extinde numărul de ținte și încearcă să dăuneze fiecărei regiuni a țării”, a spus Sullivan.

impactul asupra poligonului Yavorovsky

În dimineața zilei de 13 martie, a devenit cunoscut faptul că o alertă aeriană a fost declarată în Lviv. Rețeaua a raportat că două explozii puternice au fost auzite în centrul regional.

Deputatul local Igor Zinkevich a declarat că exploziile au fost rezultatul activității apărării aeriene ucrainene împotriva rachetelor rusești.

Exploziile din regiunea Lviv au tunat pentru prima dată de la invazia rusă a Ucrainei.

După un timp, a devenit cunoscut faptul că Federația Rusă a efectuat un atac aerian pe terenul de antrenament Yavorovsky. Centrul Internațional pentru menținerea păcii și securitate a fost distrus. La început, autoritățile au raportat 9 victime și 57 de răniți. Ministrul Apărării Alexei Reznikov a cerut din nou NATO să închidă cerul peste Ucraina.

Rușii au efectuat un atac aerian din apele Mării Negre și Azov. Avioanele au fost ridicate pe aeroportul din Saratov. În total, invadatorii au tras mai mult de 30 de rachete. Sistemul ucrainean de apărare aeriană a funcționat. Unele dintre rachete au fost doborâte în aer.

Ulterior, Lviv OVA a clarificat că, în urma atacului aerian, 35 de persoane au fost ucise și alte 134 au fost rănite.

amintiți-vă că dimineața devreme pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina.

inamicul a bombardat mai întâi instalațiile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special, Kiev, Chernihiv, Mariupol, Kharkiv, Herson și Jitomir.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.