Putin are în vedere implicarea lui Erdogan în discuțiile de pace cu Ucraina/REUTERSPutin ia în considerare implicarea lui Erdogan în discuțiile de pace cu Ucraina/REUTERS

Kremlinul îl consideră pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan un mediator pentru negocierile de pace cu Ucraina. Cu toate acestea, Moscova nu intenționează să atenueze condițiile pentru un armistițiu cu Kievul.Bloomberg scrie despre acest lucru cu referire la surse apropiate Kremlinului.

Potrivit unor surse, Turcia a insistat mult timp asupra rolului unui mediator într-o soluționare pașnică în Ucraina, dar Rusia nu a acceptat această idee. Situația a fost influențată de așa-numitul Acord de cereale, pentru care dictatorul rus i-a mulțumit personal lui Erdogan în timpul întâlnirii de astăzi.

“Cu toate acestea, Rusia nu își atenuează condițiile privind încetarea ostilităților, iar discuțiile de pace cu Ucraina, care au ajuns într-un impas, sunt puțin probabil să se redreseze dacă nu există schimbări serioase în echilibrul militar în favoarea lui Putin”, spun sursele.

Turcia se opune invaziei ruse din Ucraina și a oferit Kievului drone extrem de eficiente pentru a contracara invadatorii. În același timp, Ankara se abține să adere la sancțiunile americane și europene împotriva Rusiei, temându-se de pierderi economice.

Citește și:  a forțat inamicul să fugă: APU a respins atacurile invadatorilor în zonele A șapte așezări “A forțat inamicul să fugă”: APU a respins atacurile ocupanților în zonele A șapte așezări soldații ucraineni țin sub controlul focului toate trecerile invadatorilor din Regiunea Herson Soldații ucraineni ține sub control foc toate punctele de trecere a invadatorilor din Regiunea Herson  când se termină faza fierbinte a războiului: generalul a făcut o prognoză încrezătoare Când faza fierbinte a războiului se va încheia: generalul a făcut o prognoză încrezătoareîn Volinia se pregătesc pentru o posibilă invazie din Belarus și au întocmit un plan de evacuare în Volinia se pregătesc pentru o posibilă invazie din Belarus și au întocmit un plan de evacuare

După cum a raportat UNIAN, autoritățile ruse au apelat la Turcia pentru ajutor în eludarea sancțiunilor din sectoarele bancar, energetic și industrial. Rusia cere permisiunea de a cumpăra acțiuni în rafinăriile, terminalele petroliere și tancurile turcești. Acest lucru ar putea ajuta țara să ascundă originea petrolului după embargoul Uniunii Europene, care va intra pe deplin în vigoare anul viitor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.