inamicul este preocupat de posibile contraatacuri ucrainene/fotografia lui Azov

acum, președintele rus Vladimir Putin încearcă să surprindă complet Donbasul ucrainean.

Acest lucru a fost raportat pe Facebook de jurnalistul Yuri Butusov. Cele mai brutale lupte continuă în Mariupol, care a fost complet înconjurat timp de 16 zile.

Potrivit jurnalistului, acum trupele rusești dețin zonele capturate, luptând bătălii locale și raiduri de recunoaștere în centrul Ucrainei, dar continuă operațiunile ofensive active în est.

“Armata ucraineană a stabilizat apărarea în centrul Ucrainei, și controlează situația din jurul Kiev, Harkov, Sumy, Chernihiv, Krivoi Rog, Zaporozhye. Se efectuează greve eficiente împotriva trupelor rusești în aceste zone. Principalele eforturi ale Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt capturarea Donbass și Mariupol, înconjurarea trupelor în Donbas și forțarea predării apărătorilor Mariupol”, notează Butusov. 

El a menționat că ocupanții se luptă pentru capturarea zonei Izyum-Barvenkovo și ieșirea din zona Ocheretino către linia de comunicații a trupelor Comandamentului operațiunii forțelor comune. Cu toate acestea, trupele ucrainene au desfășurat un sistem de apărare și resping atacurile rusești în aceste zone, cu pierderi grele pentru inamic.

“Rușii continuă să asalteze Mariupol și, pentru a lega forțele KOS, trupele rusești încearcă să atace de-a lungul întregii linii frontale, să provoace atacuri aeriene masive și artilerie. În Mariupol, există atacuri constante, lupte strânse, rușii încearcă să forțeze apărătorii să cheltuiască muniție, să restrângă zona de apărare și să distrugă toate nodurile de apărare cu bombe aeriene grele. Trupele ruse au suferit pierderi grele, sunt în mod semnificativ epuizate, dar rămân pregătite pentru luptă”, a adăugat Butusov. 

Jurnalistul scrie că inamicul este îngrijorat de posibilele contraatacuri ucrainene și încearcă să câștige un punct de sprijin, astfel încât trupele ucrainene să nu le poată elimina rapid cu contraatacuri și să profite de inițiativă.

anterior s-a raportat că pe 16 martie, un avion rus a aruncat o bombă pe clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se ascundeau sute de civili. Adjunctul Poporului din Ucraina Serhiy Taruta a spus că adăpostul de bombe al Teatrului Dramatic din Mariupol a rezistat atacului aerian, oamenii au supraviețuit.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *