Venediktova a explicat de ce nu pot deschide cazuri împotriva lui Putin, Mishustina și Lavrov/fotografie de Sergey Reva, UnianVenediktova a explicat de ce nu pot deschide cazuri împotriva lui Putin, Mishustin și Lavrov/fotografie de Sergey Revera, Unian

Există doar 623 de suspecți în cazul crimelor împotriva poporului ucrainean. Practic, aceștia sunt militarii, politicienii, propagandiștii Federației Ruse implicați în războiul din Ucraina, dar care au imunitate.

Acest lucru a fost declarat de către Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova pe Teledon

“Avem 623 de suspecți în marele nostru caz de crimă de agresiune. Desigur, acesta este topul Federației Ruse în ceea ce privește sfera militară, propaganda politică. Adică toată lumea, cu excepția lui Putin, Mishustin și Lavrov, pentru că au imunitate funcțională. Noi îi avem pe toți ceilalți în calitate de suspecți”, a menționat procurorul general.

Citește și:  parașutiștii din Lviv au doborât un elicopter inamic pentru 16 milioane de dolari (video) Parașutiștii din Lviv au doborât un elicopter inamic pentru 16 milioane de dolari (video) Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a numit punctele fierbinți ale direcției Harkov Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a numit punctele fierbinți ale direcției Harkov

Potrivit ei, există crime majore în timpul războiului, și anume crime de război, genocid și crime de agresiune. În același timp, ea a subliniat că există mai mult de 20 de cazuri de infracțiuni de agresiune.

“În ceea ce privește genocidul, avem doi suspecți care solicită genocid. De exemplu, Gasparyan este autorul unei cărți despre denazificarea Ucrainei. O parte din această carte a fost în discursul lui Putin înainte de a ataca Ucraina. Și, desigur, crime de război, aceasta este problema noastră, în fiecare zi sunt 200-300 plus, iar astăzi există deja 18.871 dintre ele”, a rezumat Venediktova.

După cum a raportat anterior UNIAN, Ucraina dorește să pedepsească Rusia în mod legal prin Curtea Internațională de Justiție, Curtea Penală Internațională și Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La 3 martie, Procurorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a anunțat că CPI a lansat o anchetă privind crimele de război și crimele împotriva umanității ca urmare a invaziei Ruse în Ucraina.

Potrivit Registrului unificat al investigațiilor preliminare, Forțele Armate ale Federației Ruse au comis infracțiuni împotriva a cel puțin 147 de reprezentanți ai mass-media.

la 22 iunie, Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova discutat cu Procurorul General al SUA Merrick Garland cooperarea în investigarea crimelor de război ale Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.