Vladimir Putin și Serghei șoigu pot implica minori în războiul împotriva Ucrainei, a avertizat serviciile de informații/REUTERS foto

Președintele rus Vladimir Putin și ministrul său al Apărării, Serghei șoigu, se pregătesc să implice minori în războiul împotriva Ucrainei.

Acest lucru este raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

“Din cauza lipsei de forță de muncă pentru a umple rândurile armatei ocupante, conducerea Kremlinului are în vedere posibilitatea implicării cetățenilor minori ai Federației Ruse în operațiuni de luptă. Ordinul corespunzător ” cu privire la organizarea implicării membrilor Mișcării publice militaro-patriotice “Yunarmiya” pentru a desfășura o operațiune specială pe teritoriul Ucrainei” a fost semnat de ministrul Shoigu”, se spune în mesaj.

Se remarcă faptul că, conform Ordinului, pregătirea rapoartelor unei potențiale rezerve umane la vârsta de 17-18 ani se efectuează pentru a se angaja în operațiuni de luptă ca parte a armatei de ocupație.

“Conducerea militară supremă a Federației Ruse ar trebui să ofere propuneri privind pregătirea acestor personal cât mai curând posibil. Controlul asupra executării ordinului este încredințat șefului Direcției militare-politice principale a Forțelor Armate ale Federației Ruse, Gennady Zhidko”, notează serviciul de informații.

Yunarmiya este o organizație militară rusă pentru copii și tineri din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei lui Putin. Este remarcabil pentru activitatea sa de propagandă radicală în rândul tinerilor ruși. Copiii de la vârsta de 8 ani devin membri ai Organizației.

“Acțiuni similare au fost efectuate de conducerea militară a Germaniei Naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Din 1943, elevii de liceu din unitățile de tineret Hitler au fost implicați în serviciul unităților de artilerie antiaeriană. Și din septembrie 1944 până în ianuarie 1945, 150 de mii de fete minore au fost atrase să servească în armata nazistă”, afirmă GUR.

reamintim că armata rusă a intrat pe teritoriul ucrainean dimineața devreme pe 24 februarie. În primul rând, invadatorii au bombardat facilitățile militare și apoi au atacat așezările pașnice, în special Kiev, Mariupol, Chernihiv, Kharkiv, Kherson și Nikolaev.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.