Zelensky a declarat că nu vede dorința Federației Ruse de a înceta ostilitățile/fotografia biroului președintelui

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski consideră că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să se angajeze public la o încetare a focului.

Zelensky a spus acest lucru în timpul participării sale la sesiunea Summitului Consiliului CEO al Wall Street Journal, relatează Serviciul de presă al biroului președintelui.

După cum a menționat președintele, până acum nu vede dorința Federației Ruse de a înceta ostilitățile.

“Când ambele părți doresc o încetare a focului, o fac. Trecem prin asta de câțiva ani cu Federația Rusă pe linia de contact din Donbas. Ei spun că suntem de acord, apoi încalcă (acordurile de încetare a focului)”, a spus Zelensky.

Șeful Statului a atras atenția asupra faptului că, chiar și atunci când vine vorba de regimul tăcerii din Mariupol pentru desfășurarea unei operațiuni comune cu ONU pentru evacuarea civililor, încă apar bombardamente și bombardamente.

Zelensky consideră că o încetare a focului poate fi stabilită numai atunci când are loc întâlnirea sa cu președintele rus Vladimir Putin.

“Dacă avem o întâlnire cu președintele Putin, atunci va exista o încetare a focului pentru acel moment. Pentru că altfel nu va fi nicio întâlnire. Și apoi, poate, vom fi de acord cu el personal. El trebuie să se angajeze personal la o încetare a focului. Și, de preferință, public”, a subliniat el.

În același timp, Președintele Ucrainei a menționat că încetarea focului nu înseamnă că trupele rusești pot rămâne acolo unde sunt acum și va exista un fel de conflict înghețat.

“nu vom merge la un conflict înghețat”, a rezumat Zelensky.

Amintiți-vă că Zelensky a exprimat două cerințe pentru Rusia. Deci, președintele a spus că Rusia ar trebui să se întoarcă la frontiere până la 24 februarie și să returneze Crimeea ocupată ilegal în Ucraina.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *