harpon/US Army anti-navă de rachete harpon/US Army anti-navă de rachete

Achiziționarea de către Ucraina a complexului anti-navă harpon este cu siguranță de mare importanță pentru protecția coastei noastre. Și vorbim nu doar despre posibilitatea minimizării riscului de atac amfibiu, ci despre o scădere semnificativă a activității flotei ruse în toată partea de nord-vest a Mării Negre.

La urma urmei, este un lucru când această sarcină ar trebui să fie efectuată de un complex Neptun, care nu a avut timp să producă în cantitate suficientă și cu un număr sincer de rachete. Și este altceva când această funcție este duplicată de mai multe complexe, rachetele pentru care sunt printre cele mai frecvente din lume.

harpon anti-navă de rachete

Potrivit șefului Ministerului Apărării al SUA, Lloyd Austin, la un briefing, rachetele Harpoon, precum și lansatoarele pentru aceasta, sunt trimise Forțelor Armate ale Ucrainei de către Danemarca. Motivul pentru aceasta, așa cum a scris deja UNIAN, este că numai această țară a fost înarmată cu un sistem de rachete de coastă cu rachete anti-navă – harpon Coastal Defense System.

A fost în serviciu cu Danemarca de la mijlocul anilor 90 până în 2003. Și, după cum sa dovedit, nu numai că a fost păstrată, dar este și într-o stare complet funcțională. Numărul de complexe care au fost localizate în această țară este, de asemenea, cunoscut – două baterii cu două lansatoare în fiecare. Bateria include o mașină de control, mașini de alimentare cu energie electrică, un post de comandă, precum și mașini de încărcare.

Având în vedere că fiecare lansator are patru rachete, două baterii ale sistemului de apărare costieră Harpoon pot oferi o salvă de 16 rachete simultan. Și fiecare dintre ei își poate ataca țintele în conformitate cu propriul plan separat.

de ce este capabilă racheta harpon

Trebuie remarcat faptul că în timpul existenței sale din 1977, harponul a fost actualizat constant și a suferit numeroase upgrade-uri. În același timp, versiunea exactă a harponului care va fi transferată de Danemarca nu a fost numită, dar harponul RGM-84L Block 2 este în serviciu cu această țară.

A fost produs în masă din 2011 și are o rezistență ridicată la interferențele electronice inamice, o precizie sporită, precum și navigația prin satelit pentru un zbor mai precis de-a lungul traseului.

Dar cel mai important lucru este radarul modernizat homing head Harpoon Block 2, care poate distinge țintele pe fundalul pământului. Acest lucru permite nu numai distrugerea navelor inamice chiar și în port, ci și lovirea țintelor de la sol.

Pentru a distruge țintele, racheta folosește un puternic focos exploziv de 227 kg. Pentru înțelegere, două 150 kg de focoase ale rachetei R – 360″ Neptun “au fost suficiente pentru a distruge cea mai mare navă de război rusă din Marea Neagră-crucișătorul cu rachete”Moscova”.

Prin urmare, cel mai probabil, un harpon va fi suficient pentru o fregată din clasa amiralului Grigorovici, ca să nu mai vorbim de navele cu rachete mici (corvete) mult mai mici ale proiectului Buyan-M, precum și de navele de debarcare mari vulnerabile.

 un harpon este suficient pentru o fregată din clasa Un harpon este suficient pentru o fregată din clasa amiralului Grigorovici, ca să nu mai vorbim de corvetele cu rachete mici mult mai mici ale proiectului Buyan-M/fotografie a Ministerului Apărării rus

În același timp, raza de zbor a harponului RGM-84L Block 2, în special în comparație cu Neptun, pare destul de moderată – 124 km față de 280 km pentru racheta anti-navă ucraineană. Dar trebuie menționat că crucișătorul cu rachete” Moscova ” la momentul primirii a două rachete Neptun se afla la o distanță de aproximativ 100 km de coasta ucraineană.

Și zonele totale de suprapunere a două baterii de harpon și un Neptun pot arăta astfel:

Adică, întreaga zonă de apă nord-vestică a Mării Negre rămâne protejată în mod fiabil cu mai multe suprapuneri ale zonelor afectate. Și după desfășurarea harponului pe coasta Ucrainei, cel mai probabil, regulile jocului în această zonă de luptă se vor schimba dramatic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.