rușii bombardează Odessa/foto Unian, Alexander Gimanov

Rușii bombardează Odessa de pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, unde trag rachete din complexul Bastion.

Acest lucru a fost anunțat de vorbitorul sediului operațional al administrației militare Regionale Odessa, Serghei Bratchuk, în aerul teletonului de informații. 

Președintele Ova din Odessa a menționat că există amenințări cu noi lovituri de rachete asupra Odesei. Rușii nu au obstacole morale și nu acordă atenție dacă obiectul este civil sau militar. Ei împușcă și ucid civili.

“Rușii împușcă și ucid civili. Bombardarea se efectuează de pe teritoriul Crimeei ocupate temporar. De acolo inamicul trage rachete din complexul Bastion. Acestea sunt rachete foarte puternice și rapide care zboară la o altitudine foarte mică. Forțele noastre de apărare aeriană uneori le este greu să le recunoască și să reacționeze în avans. Prin urmare, din păcate, uneori se aude o alarmă de raid aerian cu câteva secunde înainte de lovitură”, a spus Bratchuk.

Vorbitorul Ova din Odessa a adăugat că un adolescent care a murit ieri ca urmare a unui atac cu rachete asupra Odesei încerca să salveze persoanele în vârstă. 

“El a fugit pentru a informa rezidenții care nu au aplicația corespunzătoare în telefoanele lor mobile despre amenințarea cu bombardarea. Drept urmare, el a salvat oameni, dar, din păcate, a murit. Ca erou”, a subliniat Bratchuk.

El a adăugat că o dronă rusă a fost doborâtă peste Odessa. 

“Astăzi, peste Odessa, forțele noastre de apărare aeriană au doborât o dronă inamică de tip “Avanpost”. Particularitatea sa este că nu numai că poate efectua recunoașterea la o altitudine de până la cinci kilometri, dar poartă și arme de distrugere. Adică poate ataca acest obiect sau acel obiect și poate ucide civili pașnici”, a spus Bratchuk.

După cum știți, pe 2 mai, ca urmare a unei lovituri de rachete a forțelor militare ruse asupra Odesei, un băiat de 14 ani a fost ucis și o fată de 17 ani a fost rănită, o rachetă a lovit o pensiune. Nu existau facilități militare acolo.

În această dimineață, pe 3 mai, militarii unității de rachete antiaeriene a Comandamentului aerian “Sud” al Forțelor Armate din Ucraina au distrus dronele rusești “Outpost” și “Orlan-10” în regiunile Odessa și, respectiv, Mykolaiv.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *