Președintele Zelensky s-a adresat din nou NATO/foto president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a comentat bombardamentele de astăzi: dacă NATO nu ne închide cerul, rachetele rusești vor cădea pe casele cetățenilor țărilor Alianței.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

Președintele a reamintit că astăzi este a 18-a zi a luptei ucrainenilor pentru independența lor.

“Începutul zilei de astăzi a fost că bombele cu aer negru loveau din nou statul nostru de la est la vest. 30 de rachete doar pentru regiunea Lviv. În urma bombardamentelor de la Centrul Internațional pentru menținerea păcii și securitate, 35 de persoane au fost ucise și alte 134 au fost rănite. Nu s-a întâmplat nimic care ar putea amenința teritoriul Federației Ruse. Și la doar 20 km de acolo se află granița NATO”, a spus Zelensky.

El a spus că anul trecut a avertizat liderii NATO că, dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va intra în război.

“Am avut dreptate. Am spus de mult timp că Nord Stream-2 este o armă care va lovi în toată Europa. Acum este evident. Și acum repet din nou: dacă nu închideți cerul nostru, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul dvs., pe teritoriul NATO, pe casele cetățenilor țărilor NATO”, a subliniat președintele.

Zelensky a reamintit, de asemenea, că un jurnalist American a fost ucis astăzi în regiunea Kiev, iar colegul său a fost rănit.

“A fost un atac deliberat al armatei ruse. Știau ce fac, dar se pare că nu toată lumea din Occident știe ce fac”, a subliniat el.

șeful Statului a mai spus că în estul Ucrainei, ocupanții “au decis să demilitarizeze și să denazifice” Lavra Svyatogorsk a UOC-MP.

“la momentul grevei, pe teritoriul mănăstirii erau călugări și sute de refugiați, nu exista niciun scop militar la Lavra sau în apropierea acesteia. Dar armata rusă nu se oprește chiar înainte de a lovi Lavra. Numai acest fapt demonstrează că întreaga ideologie a Federației Ruse este pur și simplu o minciună”, crede el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.