Rada a spus cum Ucraina va obține compensații de miliarde de dolari din Rusia/foto UNIANRada a spus cum Ucraina va obține compensații de miliarde de dolari din Rusia/foto UNIAN

Ucraina numără acum pierderile provocate de Rusia în timpul războiului. Țara noastră va cere despăgubiri, iar dacă Federația Rusă refuză să le plătească, atunci compensația va fi primită în detrimentul proprietății rusești confiscate.

vorbitor al Radei Supreme Ruslan Stefanchuk împărtășit informațiile relevante într-un interviu cu Ukrinform.

Oficialul a subliniat că Rusia este obligată să plătească pentru toate bunurile distruse. Și Curtea Penală Internațională ar trebui să evalueze acțiunile serviciilor speciale ruse și ale guvernului. Ucraina cooperează cu instanța și încearcă să dovedească crimele de război ale Federației Ruse. Rada Supremă a adoptat deja toate inițiativele legislative în acest sens.”acum așteptăm acțiunile active ale procurorului ISS, Domnul Khan, precum și decizia instanței relevante”, a spus Stefanchuk.

În ceea ce privește reparațiile, pierderile sunt calculate acum. După război, Rusiei i se va prezenta un “cec general” cu o cerere de plată a sumei specificate. Dacă refuză, compensația va fi primită în detrimentul proprietății confiscate a Federației Ruse.

“Vom continua să cerem ca daunele cauzate Ucrainei de către Federația Rusă să fie compensate din această proprietate […] Dacă se adoptă o decizie generală a Curții Penale Internaționale, atunci nu vom avea nevoie de consimțământ. Proprietatea va fi pur și simplu confiscată, vândută și toate pierderile către Ucraina vor fi acoperite din aceasta”, a spus Stefanchuk.

Deputații din Rada Supremă au întocmit deja apeluri către alte țări cu privire la plata reparațiilor către Ucraina în detrimentul proprietății care a fost arestată.

Amintiți-vă că în unele țări ale lumii, activele rusești în valoare de miliarde de dolari au fost înghețate. În Franța, suma totală a depășit 23 de miliarde de dolari, în Elveția — 7,5 miliarde de dolari, iar în Statele Unite — peste 300 de miliarde de dolari, Statele iau deja în considerare posibilitatea de a transfera bani înghețați în Ucraina. Potrivit Prim-ministrului Denis Shmigal, cel puțin 600 miliarde dolari vor fi necesare pentru a reconstrui țara după război

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.