nu există nimeni care să ofere îngrijiri medicale ocupanților răniți/REUTERS

Ocupanții ruși care au invadat teritoriul Ucrainei se confruntă cu mari probleme cu medicina.

jurnalistul Roman Tsymbalyuk scrie despre acest lucru pe Facebook.

“Conform informațiilor disponibile, militarii Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt de părere că “dacă un soldat din Ucraina este rănit, înseamnă, cel mai probabil, că va fi mort.” Acest lucru se datorează faptului că militarii nu au fost supuși unei pregătiri medicale și nu sunt capabili să se asigure pe ei înșiși sau pe un tovarăș cu primul ajutor. Trusele de prim ajutor ale armatei sunt compilate conform standardelor Sovietice, în principal cu componente expirate. Din această cauză, majoritatea răniților mor în primele etape, fără a ieși de pe câmpul de luptă”, a spus jurnalistul.

De asemenea, el a informat despre problema cu medicii și specialiștii calificați. Toți sunt în spitale de câmp, unde nu au timp să livreze ruși răniți.

“Medicii cu normă întreagă în unitățile de luptă sunt un deficit mare, în plus, nu toți posedă abilitățile și experiența necesare în cantitate suficientă. Pentru a rezolva problema lipsei de personal medical, medicii sunt eliberați prematur din universități și trimiși în Ucraina, dar acest lucru nu schimbă situația”, a rezumat Tsymbalyuk.

cu o zi înainte, președintele Vladimir Zelensky a declarat necesitatea de a se gândi zilnic la modul de a face șederea ocupanților în Ucraina insuportabilă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.