Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la răpirea primarului din Melitopol/foto UNIAN

Răpirea din 11 martie a primarului din Melitopol Ivan Fedorov de către ocupanții ruși se califică drept crimă de război.

Acest lucru este menționat în declarația Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Se remarcă faptul că agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei este însoțită de încălcări grave ale normelor și principiilor dreptului internațional, în special dreptul internațional umanitar, crimele de război și crimele împotriva umanității, precum și alte încălcări ale drepturilor omului de către armata rusă.

“Una dintre astfel de încălcări grave a fost răpirea pe 11 martie a primarului din Melitopol, Ivan Fedorov”, se spune în raport.

Ministerul Afacerilor Externe notează că răpirea primarului din Melitopol se califică drept crimă de război în temeiul convențiilor de la Geneva și al Protocolului adițional I, care interzic luarea de ostatici civili în timpul războiului.

“Facem apel la comunitatea internațională să răspundă imediat la răpirea lui Ivan Fedorov și a altor civili din Ucraina, pentru a spori presiunea asupra Rusiei pentru a o forța să oprească războiul barbar împotriva poporului ucrainean”, a declarat Ministerul într-un comunicat.

Se remarcă faptul că faptele de delapidare a primarului din Melitopol, precum și sute de alte fapte de crime de război ale ocupanților ruși pe pământ ucrainean, sunt documentate cu atenție de agențiile de aplicare a legii. Autorii acestei infracțiuni și ai altor infracțiuni vor fi aduși la cea mai strictă responsabilitate.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.