Ucraina poate obține un avantaj imens de foc asupra inamicului, a spus expertul/foto UNIANUcraina poate obține un avantaj imens foc asupra inamicului , a spus expertul/foto UNIAN

Dacă Ucrainei i se oferă nu numai lansatorul universal american MLRS M270 sau sistemul de artilerie rachetă HIMARS M142 cu mobilitate sporită, ci și o rachetă operațională și tactică, atunci partea ucraineană va obține un avantaj imens în ceea ce privește focul.

Partenerii din Occident s-au întâlnit la Kiev la jumătatea drumului și vor transfera un număr mic de lansatoare de rachete multiple, expertul militar Oleg Jdanov și-a împărtășit opinia în aerul unuia dintre canalele de pe YouTube.

În opinia sa, țara noastră va primi HIMARS M142 sau MLRS M270, a cărui rază de tragere este de aproximativ 120 km.

“…Dacă ni se dă o rachetă operațional-tactică – se potrivește și acolo, acestea sunt lansatoare universale – atunci raza de acțiune poate fi de până la 300 km. precizia ridicată și raza de tragere ne vor permite să livrăm lovituri de foc la concentrații de trupe, Rezerve Materiale, rezerve de muniție în adâncurile teritoriilor ocupate de inamic. Acest lucru oferă un avantaj imens în ceea ce privește focul”, a explicat el.

Anterior, New York Times a scris că administrația președintelui american Joe Biden a aprobat trimiterea de sisteme de rachete cu lansare multiplă cu rază lungă de acțiune în Ucraina.

reamintim că Federația Rusă a invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie.

Ocupanții au aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor de infrastructură militară și apoi au atacat locuințele civililor. 

Autoritățile ucrainene au raportat că țara noastră nu are arme pentru apărare, iar statele membre ale SUA și UE au decis să ajute statul ucrainean.

la sfârșitul lunii mai, Oleg Jdanov a spus că Federația Rusă va fi forțată să ia o pauză operațională în război, deoarece inamicul nu are rezerve operaționale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.