numărul copiilor uciși de la începutul agresiunii pe scară largă a Federației Ruse a crescut în Ucraina/foto REUTERS

începând cu a 28-a zi a agresiunii ruse în Ucraina, 121 de copii au fost uciși, 167 de copii au primit răni de severitate variabilă.

Acest lucru este raportat de Biroul Procurorului General pe pagina sa de Facebook.

Cei mai mulți copii au suferit de la Kiev – 61, Kharkiv – 41, Donetsk – 40, Chernihiv – 32, Mykolaiv – 24, capitala – 16, Jitomir – 15, Herson – 15 și Sumy – 14 regiuni.

Ca urmare a bombardamentelor și bombardamentelor zilnice, 548 de instituții de învățământ au fost avariate, 72 dintre ele au fost complet distruse – peste 220 de școli, 155 de grădinițe. Cea mai gravă situație este în Donetsk, Kharkiv, Mykolaiv, Sumy, Kiev, Herson, Chernihiv regiuni și în orașul Kiev.

În plus, mai mult de 40 de instituții pentru copii, inclusiv școli medicale, de artă, facilități sportive, biblioteci, au fost avariate ca urmare a focului inamic.

Aceste date nu sunt definitive, deoarece nu există posibilitatea de a inspecta locurile de bombardare în zonele ostilităților active și în teritoriile ocupate temporar.

Amintiți-vă că pe 24 februarie, trupele ruse au intrat pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, mai întâi inamicul a bombardat instalațiile militare, apoi orașele pașnice, au început luptele.

Ostilitățile Active, în special, au avut loc pe autostrada Zhytomyr, în Bucha, în Irpen și în Gostomel.

Comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a raportat că, în dimineața zilei de 22 martie, 117 copii erau cunoscuți că au murit în Ucraina, alți 155 de minori au fost răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.