Zelensky a numit obiectivul principal al Ucrainenilor în războiul împotriva Federației Ruse/fotografia biroului președintelui

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că astăzi prioritatea maximă este deplasarea maximă a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, dar obiectivul global este de a restabili integritatea teritorială a statului nostru în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internațional, deoarece aceasta este ceea ce doresc toți ucrainenii.potrivit biroului președintelui, Zelensky a spus acest lucru în timpul participării sale la sesiunea Summitului Consiliului CEO al Wall Street Journal.

“Scopul oricărui ucrainean este de a restabili integritatea noastră teritorială în interiorul granițelor recunoscute pe plan internațional. Înțeleg că este imposibil să faci totul dintr-o dată. În primul rând, trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a opri războiul, iar apoi diplomația va acționa”, a spus șeful statului.

Zelensky a menționat că prima etapă a acestui război a fost oprirea Rusiei și avansarea acesteia.

“A doua etapă este să ne asigurăm că Rusia se îndepărtează cât mai mult de teritoriul nostru. A treia etapă este restabilirea integrității teritoriale cât mai mult posibil”, a explicat el.

După cum a menționat Președintele, acolo unde este posibilă restabilirea integrității teritoriale prin dialog, Ucraina va face tot posibilul, dar numai ca partener egal.

“Înțelegem că va fi dificil să restabilim integritatea teritorială pe peninsula Crimeea ocupată temporar. Și totuși, cred că putem atunci, arătându-ne puterea, să trecem la calea diplomatică. Pentru că orice război se încheie cu diplomație”, este convins președintele.

Zelensky a subliniat, de asemenea, că principala garanție a Victoriei este încrederea în poporul ucrainean și în Forțele Armate ale Ucrainei.

“Și nu dăm înapoi. Asta este, astăzi este deja o nouă etapă. Unde, în ce teritorii stăm, sunt blocate de armata și echipamentul rus. Acolo așteptăm echipamentul adecvat, astfel încât să apară din partea noastră și să putem împinge și merge mai departe. Și în unele teritorii mergem înainte”, a spus el.

Anterior, Zelensky a spus că companiile internaționale ar trebui să se retragă complet de pe piața rusă. Aceștia joacă unul dintre rolurile cheie în izolarea Federației Ruse și, în consecință, în ajutorarea Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *