ocupanții distrug Mariupolocupanții distrug Mariupol

În Mariupol, Regiunea Donetsk, situația este catastrofală. Orașul a fost aproape distrus de ocupanții ruși. 

00:49 Ministerul de Externe a emis un avertisment presei și a reamintit că intrarea în teritoriile ocupate din Federația Rusă este ilegală.

Potrivit informațiilor ucrainene, Departamentul de informații și comunicații în masă al Ministerului Apărării al țării ocupante pregătește urgent un așa-numit turneu de presă pentru jurnaliștii străini pe teritoriile ocupate temporar din Ucraina.

“În perioada 18-21 mai, ocupanții intenționează să arate mass-media districtele distruse din Mariupol. Pentru a acuza Ucraina de distrugerea orașului și uciderea în masă a civililor, propagandiștii ruși au adus deja la Mariupol fragmente de muniție ucraineană colectate din toate zonele ocupate din regiunea Donetsk și se pregătesc importate din Donetsk și Horlivka”martori oculari locali “care vor spune jurnaliștilor despre” crimele ” apărătorilor din Mariupol. Așa-numitul “turneu de presă” prevede, de asemenea, plecarea grupului de la Rostov-pe-Don și o vizită a jurnaliștilor la Herson, Novaya Kakhovka, Skadovsk, Armyansk și Donetsk, unde este planificată o întâlnire cu marioneta Kremlinului Denis Pushilin”, a declarat serviciul de informații.

00:19 Zelensky s-a adresat locuitorilor din toate orașele și comunitățile ocupate:

“Herson, Melitopol, Berdiansk, Energodar, Mariupol și toate orașele și comunitățile noastre care sunt sub ocupație – sub ocupație temporară – ar trebui să știe că Ucraina se va întoarce”, a subliniat președintele.

UNIAN spune online ce se întâmplă în Mariupol Joi, 19 mai.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *