în regiunea Kherson, inamicul suferă pierderi grele/foto t.me/suspilnekherson

În regiunea Kherson, dar în regiunea Mykolaiv, inamicul a încercat fără succes să îmbunătățească situația tactică în direcția Mykolaiv.

Acest lucru a fost anunțat de către președintele Comandamentului operațional “Sud” Vladislav Nazarov.

“În timpul zilei în regiunea Herson și regiunea Mykolaiv, inamicul a încercat să îmbunătățească situația tactică în direcția Mykolaiv, dar nu a avut succes”, a menționat el.

Potrivit lui Nazarov, unitățile ucrainene cu sprijinul artileriei au respins un atac inamic la Novogrigoryevka și două lângă Alexandrovka.

“Desfășurarea eficientă a operațiunilor militare de către unitățile noastre a întrerupt pregătirile inamice pentru un atac în direcția Nikolaevka. În zona Novovorontsovka, unitățile de apărare aeriană “au prins” un alt Orlan-10″, a adăugat el.

Potrivit comenzii, pierderile totale ale inamicului în timpul zilei în această direcție s–au ridicat la 49 de persoane și 14 echipamente, dintre care 6 au fost blindate, 3 automobile, 3 unități de rachete-artilerie și arme antiaeriene, precum și echipamente din spate.

În același timp, depozitele de muniții inamice au fost distruse de o dublă lovitură în zona Molodetsky și Velikaya Alexandrovka.

“Între timp, în centrul orașului Herson, în Piața Libertății, ocupanții ruși au aruncat cu grenade paralizante și gaze asupra protestatarilor Pro-ucraineni. Sunt răniți și deținuți. Dar locuitorii din Herson chiar și prin fum și durere au scandat “Herson este Ucraina!”. Deși autoritățile de ocupație au încercat să accelereze referendumul, dar punerea în aplicare a planului insidios încă eșuează”, a spus Nazarov.după cum a raportat UNIAN, inamicul continuă să încerce să ajungă la granița administrativă, dar armata ucraineană se oprește și încetinește ofensiva inamicului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.