Mariupol este sub bombardarea constantă de către ocupanții  foto REUTERS

datorită bombardarea constantă de către ocupanții ruși din orașele ucrainene, ei sunt forțați să îngroape victimele au fost uciși în grabă în gropi comune.

Cea mai tristă situație s-a dezvoltat în Mariupol, unde bombardamentele și bombardamentele nu se opresc, numărul victimelor civile este în creștere, iar utilitățile publice nu își pot îndeplini funcțiile, inclusiv îngroparea oamenilor în cimitire în mod normal, relatează BBC. Drept urmare, mai multe morminte comune au apărut acolo simultan în ultimele două săptămâni.

“Nu putem îngropa [victimele] în morminte individuale, deoarece cimitirele se află în afara orașului, iar perimetrul său este controlat de trupele rusești”, a declarat Serghei Orlov, viceprimarul orașului Mariupol, într-un interviu telefonic pentru BBC.

Potrivit acestuia, este necesar să se îngroape în oraș, inclusiv în vechiul cimitir, care trebuia redeschis.

Duminică, potrivit Consiliului Municipal din Mariupol, numărul civililor uciși a depășit 2.100. Grave grave Orlov nu a putut numi numărul total de civili morți îngropați în gropi comune, dar a clarificat că doar 67 de cadavre au fost îngropate într-unul dintre aceste morminte.

“Nu am putut identifica unele dintre ele, altele aveau documente”, spune el.

Mii de locuitori se ascund de bombardamente și bombardamente în subsoluri, a explicat Orlov, iar în unele cazuri rudele îngropă morții chiar în curți și parcuri.

Deoarece serviciile orașului nu pot funcționa, cadavrele de pe străzi sunt preluate de echipe de reparatori sau curățători. În același timp, potrivit lui, uneori acești oameni înșiși mor. “Nu avem electricitate, încălzire, apă timp de 11 zile, sistemul de canalizare nu funcționează”, a spus Orlov.

Și în orașul Bucha de lângă Kiev, potrivit deputatului local Mikhailina Skoryk-Shkarivskaya, lângă biserică a fost săpată o groapă comună, în care au fost îngropate peste 60 de persoane.

Videoclipul înmormântării a fost postat pe Facebook de Andrei Levkovsky, medic la Spitalul Irpen, unde au fost aduse victimele.

Într-un interviu telefonic acordat BBC, Skoryk-Shkarivska, care se află acum în vestul Ucrainei, a spus că, înainte de înmormântare, a avut loc un serviciu funerar chiar în spital, dar nu toate victimele au fost identificate și nimeni nu știe exact unde sunt rudele lor.

“Acum discutăm cu voluntarii posibilitatea creării unui sistem digital pentru identificarea oamenilor și căutarea rudelor lor”, a spus ea.

În nordul Ucrainei, Kharkiv, Chernihiv și Sumy sunt înconjurate de trupe rusești, iar mulți civili mor și acolo din cauza bombardamentelor constante.

Pe 6 martie, activista Alexandra Matviychuk, care luptă pentru libertățile civile, a postat pe Twitter o fotografie cu sicrie în picioare într-un șanț cu legenda: “așa sunt îngropați civilii care au murit la Chernihiv în urma bombardamentelor rusești chiar în tranșee. Deoarece cimitirul principal al orașului din Yatsevo este sub bombardament constant de către ocupanții ruși, victimele sunt îngropate chiar în pădurea Yalovshchinsky.”

După cum a declarat Alexander Lomako, secretarul Consiliului Municipal Chernihiv, într-un interviu pentru BBC, victimele bombardamentelor rusești sunt acum îngropate într-un cimitir temporar. El a confirmat că accesul la cimitirul principal al orașului este acum închis, iar orașul este înconjurat pe trei laturi de trupele rusești, care s-au apropiat deja de el la 10 km distanță.

“Vom fi angajați în reînhumare după război”, a spus Lomako, care a estimat că aproximativ 200 de persoane au murit ca urmare a raidurilor aeriene rusești și a bombardamentelor din oraș.

Potrivit acestuia, 45 de persoane au fost ucise într – un singur raid aerian în Chernihiv-a fost cel mai tragic caz. Și, în medie, aproximativ șapte persoane mor în timpul bombardamentelor de noapte.

“Avioanele aruncă trei sau patru bombe pe zone rezidențiale”, a explicat Lomako, “unul dintre ei a ajuns la spital, dar continuă să funcționeze. Zeci de clădiri rezidențiale au fost deja distruse la marginea orașului.”

în plus față de mormintele comune, există informații despre mormintele spontane.Așadar, în curtea unei clădiri noi din orașul Irpen, care a fost supusă unor bombardamente grele de către ocupanții ruși, au fost îngropați o mamă și un fiu.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.