Erdogan a purtat discuții cu Putin  foto REUTERS

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a purtat o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin.

Departamentul de comunicații al Administrației Prezidențiale turce a raportat că Erdogan și Putin au discutat despre ultimele evoluții în legătură cu războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, relatează Anadolu.

Liderul turc a menționat că coordonarea mai multor probleme poate necesita o întâlnire personală a președinților Ucrainei și Federației Ruse și, în acest sens, a exprimat din nou o invitație adresată lui Putin și Zelensky să se întâlnească la Istanbul sau Ankara.

Erdogan și-a exprimat încrederea că, dacă se va declara o încetare a focului [în Ucraina], părțile vor avea posibilitatea unei soluționări pe termen lung a contradicțiilor.

Șeful statului turc a subliniat, de asemenea, importanța utilizării eficiente a coridoarelor umanitare [în Ucraina] în ambele direcții și monitorizarea situației de pe teren.

după cum a raportat UNIAN, Turcia este gata să ia în considerare posibilitatea de a deveni unul dintre garanți de securitate a Ucrainei în viitor. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul de Externe Dmitry Kuleba după discuțiile cu ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.