În curând rușii din Ucraina pot trece de punctul fără întoarcere, generalul american crede/foto REUTERS

Dacă țările occidentale își întăresc sprijinul pentru partea ucraineană, atunci în aproximativ 10 zile în Ucraina, rușii vor trece punctul fără întoarcere – nu vor putea desfășura ostilități active în timpul războiului.

În timpul războiului din Ucraina, Federația Rusă a trecut la o confruntare de uzură – bombardarea orașelor, uciderea civililor pe drumuri, a declarat fostul comandant al armatei americane în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges pe MSNBC.

în opinia sa, inamicul nu are suficient personal, timp și, de asemenea, rămâne fără muniție.

“În aproximativ 10 zile… cu condiția ca noi, Occidentul, nu numai să continuăm, ci și să ne consolidăm oferta de forțe ucrainene, astfel încât să aibă posibilitatea de a distruge artileria rusă, armata și să respingă loviturile de rachete. Dacă facem acest lucru, atunci în 10 zile rușii vor trece de punctul de neîntoarcere atunci când nu vor mai putea desfășura ostilități active în acest război”, a menționat expertul.

Generalul consideră că partea ucraineană trebuie să poată sta în picioare până când Federația Rusă va rămâne fără oportunități.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat pe teritoriul Ucrainei dimineața devreme, pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, iar mai târziu a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol. Inamicul a bombardat și coridoarele umanitare și mașinile.

la 13 martie, consilier al șefului biroului președintelui Alexey Arestovich a spus că ocupanții au pierdut mai mult de 30% din personalul lor pe teritoriul Ucrainei în timpul luptelor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.