3,3 milioane de refugiați ucraineni sunt deja în țările UE/foto de REUTERS

3,3 milioane de refugiați ucraineni care fug de războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei au ajuns deja în statele membre ale Uniunii Europene.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de comisarul UE pentru Afaceri Interne Ilva Johansson la o conferință de presă în timpul unei vizite în Estonia, care a fost difuzată pe site-ul Comisiei Europene.

“Acum am văzut 3,3 milioane de ucraineni fugind în țările UE din Ucraina”, a spus Johansson.

Ea a mai spus că numărul persoanelor strămutate intern în Ucraina în sine aproape s-a dublat și, prin urmare, se așteaptă ca numărul refugiaților din Ucraina să crească.

Comisarul UE a declarat că cel mai mare număr de refugiați ucraineni au sosit în Polonia – 2 milioane de oameni, dintre care jumătate sunt copii, de asemenea, 600 mii – în România, 270 mii – în Ungaria, 250 mii – în Republica Cehă, 220 mii – în Slovacia.

Separat, ea a spus că există deja 25 mii de refugiați ucraineni în Estonia.

Johansson a menționat că această situație este fără precedent, nu poate fi comparată cu situația din 2015-2016, când în acești doi ani mai puțin de 2 milioane de refugiați au sosit în UE din întreaga lume. “Acum vedem 3,3 milioane în mai puțin de patru săptămâni”, a subliniat ea și a adăugat că acest lucru creează o presiune suplimentară asupra societăților din țările UE.

după cum a raportat UNIAN, autoritățile cehe au avertizat că nu vor mai putea accepta refugiați ucraineni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.