inamicul încearcă să reia acțiunile ofensive în direcția ilustrației Vyshgorod/REUTERS

Ocupanții încearcă să obțină un punct de sprijin pe frontierele realizate, regrupează trupele și încearcă să restabilească capacitatea de luptă a unităților lor.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 12:00.

De asemenea, se remarcă faptul că forțele de ocupație rusești își continuă operațiunea ofensivă strategică împotriva Ucrainei.

“Sarcinile de a învinge forțele armate ale Ucrainei, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk și de a stabili controlul asupra părții stângi a Ucrainei nu au fost îndeplinite. A atins parțial obiectivul în direcția Donetsk, oprit în direcția Mykolaiv. Inamicul încearcă să mute rezerve suplimentare ale Districtului Militar Estic. Din cauza pierderilor semnificative în direcția sudică, comanda Forțelor Armate ale țării agresoare a refuzat să consolideze gruparea trupelor din Polesie cu unități de rezervă suplimentare din armata a 5-a combinată de arme”, se spune în mesaj.

Statul Major General a raportat, de asemenea, situația din alte domenii. Deci, inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive în direcția Volyn. A fost remarcată recunoașterea aeriană cu utilizarea UAV Orlan-10.

Forțele Armate ale Republicii Belarus intenționează să rotească unitățile care îndeplinesc sarcini pentru a acoperi secțiunea Bielorusă-ucraineană a frontierei.

Inamicul încearcă să reia acțiunile ofensive în direcția Vyshgorod. În timpul zilei, inamicul a încercat să avanseze spre Kiev. Nu a avut succes, a intrat în defensivă.inamicul a fost oprit în direcția Seversky.

Inamicul nu abandonează încercările de a captura Chernihiv, dar nu desfășoară acțiuni ofensive active. Efectuează regruparea trupelor și încearcă să organizeze sprijin logistic, nu are succes.

În direcția Brovary, există o mișcare a câtorva grupuri de echipamente de ocupanți în zona ocupată a așezărilor Bogdanovka și Bolshaya Dymerka. Recunoașterea aeriană a pozițiilor Forțelor Armate din Ucraina se realizează folosind UAV Orlan-10.

În direcția Slobozhansky, ocupanții încearcă să obțină un punct de sprijin pe granițele capturate, regrupând trupele și completând muniția și combustibilul și lubrifianții.

Inamicul continuă să blocheze orașele Sumy, Lebedin și Akhtyrka. Inamicul nu desfășoară acțiuni ofensive active. Ocupanții continuă să facă încercări nereușite de a bloca Kharkiv.

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, ca urmare a acțiunilor de asalt din zona Popasnaya, inamicul a suferit pierderi și a fost forțat să se retragă pentru regrupare.

În zona Severodonetsk, invadatorii au efectuat recunoașterea prin luptă, nu au avut succes, încearcă să obțină un punct de sprijin la periferia estică și vestică a orașului Rubezhnoye. În același timp, potrivit informațiilor disponibile, pe 15 martie, aviația armatei inamice a provocat o înfrângere de foc asupra pozițiilor trupelor sale din apropierea satului Smolyaninovo.

În direcția Volnovakha, ocupanții încearcă să dezvolte o ofensivă în direcția așezării Velikaya Novoselka.

În direcția Krivoy Rog, inamicul încearcă să reia ofensiva în direcția așezărilor Bolshaya Kostroma, Malaya Kostroma și Krivoy Rog. Ca urmare a daunelor provocate de foc de unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul a fost oprit, a suferit pierderi și sa retras în linii nefavorabile.

Avioanele inamice continuă să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură militară și civilă din regiunile Kiev, Chernihiv, Jitomir, Vinnytsia, Sumy și Donetsk, folosind în mod activ rețeaua de aerodromuri din Republica Belarus și Crimeea ocupată.

În zona operațională a Mării Negre, navele de război au tras pe malul mării în zonele așezărilor Lebedevka, Sanzheyka, Zatoka și Belenke.

război împotriva Ucrainei:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *