Statul Major General a rezumat a doua zi a războiului cu Rusia/foto Vladislav Musienko, UNIAN

În timpul zilei, un grup de forțe aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a învins patru elicoptere, un avion, un luptător a doborât o rachetă de croazieră inamică.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina informează despre acest lucru în informații operaționale începând cu ora 06:00 din 15 martie cu privire la invazia rusă.

“A douăzecea zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă a început. Starea, poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare fără schimbări semnificative. Forțele Armate ale Ucrainei fac lovituri zdrobitoare grupurilor de trupe și Infrastructurii din spate a ocupanților”, se arată în raport.

În timpul zilei, un grup de forțe aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a fost învins de patru elicoptere, un avion, un luptător și o rachetă de croazieră a inamicului.

Statul Major General a raportat că grupurile de trupe de ocupație implicate în desfășurarea operațiunii ofensive nu au avut un succes semnificativ în toate domeniile de avansare. Principalele eforturi continuă să se concentreze asupra menținerii frontierelor ocupate.

Inamicul continuă să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor critice de infrastructură. Utilizează o rețea de facilități de asistență medicală în teritoriile ocupate temporar din Ucraina pentru tratamentul personalului rănit. De asemenea, invadatorii continuă să folosească insidios facilitățile de infrastructură civilă pentru echiparea pozițiilor de tragere, desfășurarea de arme și echipamente militare.

Conform informațiilor disponibile, din cauza incapacității de a menține funcționarea instituțiilor și organizațiilor care asigură activitatea vitală a așezărilor din teritoriile ocupate temporar ale ORDLO, ocupanții sunt obligați să suspende mobilizarea lucrătorilor municipali.

În plus, starea morală și psihologică a inamicului rămâne la un nivel scăzut, ceea ce duce la refuzul militarilor Forțelor Armate ale Federației Ruse de a executa ordinele comenzii. De asemenea, potrivit informațiilor disponibile, rezidenții Mobilizați de pe teritoriul ocupat temporar al anumitor districte din Regiunea Luhansk sunt trimiși pentru a reface pierderile unităților active ale trupelor de ocupație Ruse implicate în operațiuni de luptă pe teritoriul Ucrainei.

Inamicul încearcă să captureze Mariupol. Soldații ucraineni au respins cu succes atacurile invadatorilor. Pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la aproximativ 150 de persoane, 2 tancuri, 7 vehicule de luptă pentru infanterie și un transportor blindat. După pierderile suferite, ocupanții și-au oprit acțiunile ofensive și s-au retras.

Artileria și aviația au provocat daune de incendiu acumulării de echipamente militare și coloane inamice pe rutele de avans. Conform informațiilor disponibile, conform rezultatelor unui raid de foc de artilerie, 12 unități de echipamente auto au fost distruse.

grupurile tactice ale batalionului din a 336-a brigadă marină separată și a 11-a brigadă separată de asalt amfibiu au suferit, de asemenea, pierderi.

în zonele operaționale ale Mării Negre și Azov, nu au existat semne de pregătire pentru o operațiune amfibie navală.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.