oficialii ruși au fost informați despre suspiciunea de comitere a infracțiunilor împotriva statului ucrainean/foto UNIAN

 Trei oficiali de rang înalt ai Federației Ruse au fost informați despre suspiciunea de a comite infracțiuni împotriva Ucrainei.

Acest lucru este menționat într-un mesaj din canalul Telegram al Biroului Procurorului General.

“La 14 martie 2022, procurorii Procuraturii Generale, împreună cu anchetatorii serviciului de securitate de Stat SBU, au raportat suspiciunea următorilor oficiali ai țării agresoare de a comite infracțiuni împotriva Ucrainei și a cetățenilor săi”, se spune în raport.

Astfel, comandantul-șef al forțelor aerospațiale ale Federației Ruse, șeful forțelor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, Directorul Departamentului de informare și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse este suspectat că a încălcat integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei, precum și planificarea, pregătirea, declanșarea și purtarea unui război agresiv (Partea 3 a articolului 110, Partea 2 articolul 437 din Codul Penal al Ucrainei).

“S-a stabilit că comandantul-șef al forțelor aerospațiale ale Federației Ruse a organizat invazia aviației ruse pe teritoriul Ucrainei și lansarea atacurilor cu rachete și bombe, inclusiv asupra obiectelor civile. Drept urmare, civilii au fost uciși și răniți, locuințele și infrastructura civilă au fost distruse”, se arată în raport.

La rândul său, șeful trupelor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse și Directorul Departamentului de informare și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse prin acțiunile lor au contribuit la desfășurarea altor complici în războiul împotriva Ucrainei.

“Ei au răspândit în mod public informații false cu privire la acțiunile autorităților ucrainene. Ei au contribuit la incitarea discordiei naționale și au comis alte acțiuni pentru a încălca integritatea teritorială a Ucrainei”, a menționat Procuratura.

Pentru comiterea acestor infracțiuni, Codul Penal al Ucrainei prevede o pedeapsă maximă de închisoare pe viață cu confiscarea proprietății.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv, Mariupol și Odessa.

Ucraina a intentat un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite cu privire la faptul de genocid Rusiei a poporului ucrainean. Curtea Internațională de Justiție de la Haga ar putea decide asupra războiului din Ucraina încă din 16 martie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *