Zelensky a spus despre pierderile armatei ruse în Ucraina  foto president.gov.ua

Rusia suferă pierderi în Ucraina într-un ritm fără precedent: în cele 16 zile ale războiului, 31 de batalioane tactice ale armatei sale au pierdut capacitatea de luptă, peste 360 de tancuri, 1205 vehicule blindate, aproximativ 60 de avioane și 80 de elicoptere au fost distruse.

Acest lucru a fost declarat de președintele Vladimir Zelensky într-un mesaj video.

“Forțele noastre armate fac totul pentru a priva inamicul de orice dorință de a continua războiul împotriva Ucrainei. Pierderile trupelor rusești sunt enorme. Dinamica pierderilor ocupanților în a 17-a zi este deja de așa natură încât putem spune cu încredere: aceasta este cea mai mare lovitură pentru armata rusă din ultimele decenii. Nu au pierdut niciodată mai mult într-un astfel de număr de zile”, a spus președintele.

Potrivit acestuia, de la începutul invaziei, grupul tactic al Batalionului 31 al inamicului și – a pierdut capacitatea de luptă, iar pierderile invadatorilor în capacitățile tehnice sunt pur și simplu uimitoare-peste 360 de tancuri, 1205 vehicule blindate, iar acest lucru este chiar fără a număra pierderile în bătălii în acea noapte și dimineața. Există deja aproximativ 60 de aeronave, peste 80 de elicoptere, sute de alte echipamente, inclusiv cele mai moderne modele de care Rusia este mândră.

“Majoritatea armatelor lumii nu au la fel de mult ca trupele rusești pierdute în timpul invaziei”, a menționat președintele.

“Armata rusă se predă nu doar singură, ci în grupuri întregi. Grupurile încearcă să părăsească teritoriul Ucrainei pentru a merge acasă în Rusia”, a spus Zelensky.

în același timp, el a menționat că ocupanții încearcă să ia Ucraina în cantitate, dar acest lucru nu va funcționa.

președintele a subliniat că, deși armata ucraineană are succese extraordinare, este imposibil să se reducă “energia rezistenței”, este necesar să lucrăm împreună pentru apărare. Potrivit lui,” acesta este războiul patriotic, acesta este războiul poporului, acesta este războiul pentru independența noastră ” – și nu doar statul, ci întregul ucrainean.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.