Vaticanul și-a declarat disponibilitatea de a deveni mediator pentru a pune capăt războiului din Ucraina  foto REUTERS

Vaticanul este gata să facă “tot posibilul” pentru a ajuta la obținerea unui armistițiu și pentru a media sfârșitul războiului din Ucraina. 

Acest lucru a fost declarat de Secretarul de Stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin, într-un interviu acordat Vatican News, menționând că Sfântul Scaun este “pregătit pentru orice mediere.”

“Avem imagini teribile din Ucraina în fața ochilor noștri. Victime în rândul populației civile, femei, vârstnici și copii fără apărare care au plătit cu viața pentru nebunia războiului. Angoasa crește atunci când vedem orașe cu case distruse, fără electricitate la temperaturi sub zero, lipsă de alimente și medicamente, precum și milioane de refugiați, în mare parte femei și copii, fugind de bombe. În spateleÎn ultimele zile, am întâlnit un grup dintre ei care au venit în Italia din diferite părți ale Ucrainei: priviri goale, fețe fără zâmbete, tristețe nesfârșită. … Care este vina acelor tinere mame și a copiilor lor? Ar trebui să avem o inimă de piatră pentru a rămâne impasibili și pentru a permite acestui haos să continue în timp ce râurile de sânge și lacrimi continuă să curgă. Războiul este barbarie”, a spus el.

Parolin a menționat, de asemenea, că vizita Papei la Ambasada Rusiei la Vatican a doua zi după invazia Ucrainei a fost un pas personal pentru a “exprima autorităților de la Moscova îngrijorarea lor cu privire la escaladarea războiului.”el a subliniat că Papa s-a opus în mod repetat războiului din Ucraina.

în plus, Cardinalul a menționat că a vorbit recent cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. În timpul conversației, el a cerut părții ruse să oprească imediat războiul din Ucraina și să se așeze la masa negocierilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *