în Ucraina, de la începutul războiului cu Federația Rusă, peste 500 de civili au fost uciși, împărțiți în ONU/screenshot

De la începutul războiului, 516 civili au fost uciși în Ucraina, iar alți 908 au fost răniți.

Acest lucru este menționat în certificatul de Informare al Misiunii de monitorizare a ONU, care este la dispoziția UNIAN.

“De la ora 4: 00 dimineața, pe 24 februarie 2022, când a început atacul armat al Federației Ruse asupra Ucrainei, până la miezul nopții, pe 8 Martie 2022 (ora locală), Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 1.424 de decese sau răniri ale civililor din Ucraina: 516 morți și 908 răniți”, se spune în raport.

În special, 516 morți: 98 de bărbați, 60 de femei, 9 băieți și 5 fete, precum și 23 de copii și 321 de adulți al căror sex nu a putut fi determinat.

Printre cei 908 răniți: 78 de bărbați, 57 de femei, 12 fete și 4 băieți, precum și 34 de copii și 723 de adulți al căror sex nu a putut fi determinat.în același timp, 111 morți și 462 răniți au fost identificați în regiunile Donețk și Luhansk.

În alte regiuni ale Ucrainei (Kiev, Cherkasy, Chernihiv, Kharkiv, Herson, Kiev, Mykolaiv, Odessa, Sumy, Zaporozhye și regiunile Jitomir) – 405 morți și 446 răniți.

“Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea de arme explozive cu o arie largă de distrugere, inclusiv bombardamente de artilerie grea și lansatoare de rachete multiple, precum și atacuri cu rachete și aer”, se arată în raport.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului consideră că există de fapt mult mai multe pierderi.

Amintiți-vă că trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol.potrivit Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, începând cu 9 martie, 474 de civili au fost uciși de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

consilier al primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a declarat că mai mult de o mie de oameni au murit deja în oraș. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.